Onthuld: dus zo moet je je autogordel dragen als je zwanger bent

Een dokter legt het uit, zodat je jezelf en de baby veilig houdt.

Als je zwanger bent, doe je er alles aan om je baby veilig te houden. Je eet geen rauw vlees, je rookt niet en je tilt geen zware dingen. Toch doen veel zwangere vrouwen één ding massaal fout wanneer zij in de autorijden. Zij dragen de autogordel namelijk verkeerd. Hoe dat wel moet? Dat legt een spoedarts op TikTok je uit.

Autogordel

Dr. Katie is zelf 34 weken zwanger, maar werkt nog steeds op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Onlangs behandelde ze daar een hoogzwangere patiënt die een auto-ongeluk had gehad. “Ik vroeg haar hoe ze haar autogordel droeg, waarop ze aangaf dat ze de onderste band recht over haar buik droeg”, vertelt dr. Katie op TikTok.

Veiligste manier

Toen drong het tot de spoedarts door dat niet iedereen weet wat de veiligste manier is om een autogordel te dragen als je zwanger bent. Daarop besloot dr. Katie te demonstreren hoe je de gordel wél moet dragen. En dat is eigenlijk heel simpel. Je draagt de onderste band onder je babybuik, terwijl het andere deel tussen je borsten rust. Ook raadt dr. Katie zwangere vrouwen aan om hun stoel wat naar achteren te schuiven als ze achter het stuur zitten. “Dit is bedoeld om de impact van de airbags – die jou en je zwangere buik raken als ze afgaan – te minimaliseren”, legt de spoedarts uit.

Belangrijke boodschap

Tot slot heeft Katie nog een belangrijke boodschap voor alle aanstaande moeders. “Als je een ongeluk krijgt, hoe klein dit ook is, moet je je verloskundige of arts raadplegen. Zelfs kleine ongelukken kunnen tot complicaties voor jou en je baby leiden”, drukt ze zwangere vrouwen op het hart.

@dr.katie.h

Safety first!! Share this with a pregnant person to raise awareness! ##pregnancytips ##caraccident ##seatbeltcheck ##cartiktok ##pregnancyjourney ##34weeks

♬ original sound – Dr Katie

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws