Dit is waarom je een fake commute in je thuiswerkroutine moet opnemen 

Hoe het nep forenzen je werkdag kan verbeteren.

Lees ook

Een half uur naar kantoor fietsen, lopen of rijden werd tot een brute halt geroepen sinds de pandemie de wereld in zijn greep heeft. Nu we vanuit huis werken blijft ons die reistijd bespaard. Dat lijkt misschien ideaal (lees: langer kunnen slapen), maar hierdoor missen we wel bepaalde voordelen die het op en neer reizen naar het werk met zich meebracht.

Schakelen

Die file, die tram die niet komt opdagen of die vertraagde trein. Door het thuiswerken worden we even niet meer geconfronteerd met deze euvels. Toch missen we wel bepaalde voordelen van het pendelen naar het werk, zo weet psycholoog Jamie Goldstein.

“Voor de quarantaine maakten we tijd om van en naar het kantoor te reizen. We maakten tijd voor lunch en maakten tijd vrij om van de ene afspraak naar de andere te pendelen. Door deze momenten van fysieke overgang konden we schakelen tussen onze rollen als ouder, projectmanager, partner en meer”, vertelt ze aan Healthline.

De oplossing om toch te profiteren van dit voordeel? Nep forenzen!

Voorbereiden op de dag

Een fake pendel kun je zien als iets dat je voor en na je werkdag doet. Dr. Damian Lyons is iemand die ’s ochtends en ’s avonds heen- en weer forenst naar… zijn eigen huis. De dokter maakt zich ’s ochtends klaar, stapt daarna in zijn auto en rijdt een vaste route die 10 minuten duurt. “Het klinkt een beetje vreemd”, erkent ook hij tegenover Entrepreneur. “Maar het punt is dat ik mijn reistijd gebruikte om me mentaal voor te bereiden op de dag.”

Nu hoef je niet net zoals Lyons in de auto te stappen. Ook een wandelingetje voordat je aan de bak gaat is waardevol. Een momentje van forenzen helpt je om je werk en je persoonlijke leven van elkaar te scheiden. Het geeft je de kans om je klaar te maken voor de werkdag, en als je vrij bent geeft het je de tijd om je hoofd leeg te maken zodat je werk je niet bezighoudt als je off the clock bent.

Grenzen stellen

Professor David Zweig, werkzaam aan de managementschool van de University of Toronto is een voorstander van het nep forenzen. “De grenzen tussen werk en ons persoonlijke leven zijn compleet vervaagd”, vindt hij. “Probeer manieren te vinden om die grenzen weer te stellen.”

Hoe je het pendelen wilt nabootsen is helemaal aan jou. Enkele tips? Ga op hetzelfde tijdstip de deur uit als je zou doen als je op kantoor zou werken en ‘reis’ dezelfde tijd en strek de benen als je vrij bent. Ook belangrijk: je kleding. Het is heerlijk om in pyjama aan het werk te gaan, maar de scheiding tussen werk en privé blijft beter behouden als je je ‘normale’ kleding aantrekt. Good luck!

Bron: Entrepreneur, Healthline | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook