Ai: dit blijkt de grootste afknapper in een relatie te zijn

Klopt dit onderzoek volgens jou?

Ben jij al een lange tijd samen met je partner? Grote kans dat jullie regelmatig kibbelen over het huishouden. Dan zijn jullie niet de enige. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het opruimgedrag van je partner de grootste relatie in een afknapper blijkt te zijn.

Opruimen

Onderzoeksbureau Yogov deed onderzoek naar welke eigenschap van mensen hun partners het meeste stoort. Met stip op één staat het opruimgedrag of vooral het gebrek daaraan. Als een partner veel vaker opruimt dan de ander, dan kan dat zorgen voor frictie in de relatie en uiteindelijk leiden tot ruzie.

Hoe komt het dat juist daar zoveel ruzie door ontstaat? Datingcoach Jo Barnett vertelt dat het kan aanvoelen als een egoïstische eigenschap of gebrek aan respect. Of het uiteindelijk leidt tot een breuk ligt volledig aan hoeveel waarde iemand hecht aan een schoon en opgeruimd huis.

Compromis

Als je wilt dat je partner zijn gedrag aanpast, is het vooral belangrijk om niet boos te worden. Dat werkt averechts en zal enkel leiden tot meer ruzie. Praat er vooral eens rustig over en kom samen tot een compromis. Door een compromis te sluiten hoeft de één niet meer veel beter zijn best te doen dan de ander en ontstaat er minder frictie en ruzie.

Behalve het opruimgedrag zijn er nog een aantal andere ergernissen die naar voren kwamen waren. Zoals een lagere intelligentie, verschil in geloofsovertuiging, politieke standpunten en fysieke activiteiten. Ook daar zou veel ruzie door ontstaan. Dingen als een hoger salaris of een partner die grappiger is, vinden we daarentegen veel minder problematisch.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: How to Lose a Guy in 10 days

Laatste nieuws