Droge en beschadigde nagels? Zó neem je ze onder handen

Vier tips die kunnen bijdragen aan gezonde en sterke nagels.

Last van droge en beschadigde nagels? Een goede manicure is key! Maar als je constant in de weer bent met een vijl en je nagellak met agressieve middelen gebruikt, dan kunnen ze al snel zwak en broos worden. Hoe je dan wél je nails onder handen moet nemen? We leggen het in een paar stappen uit.

1. Houd je nagelriemen gezond

Vergeet jij regelmatig je nagelriemen te onderhouden? Dat kan weleens het probleem zijn. Om je nagels namelijk gezond te houden, moet je ervoor zorgen dat je nagelriemen dat ook zijn. “Het is belangrijk om je nagelriemen schoon te houden om infecties te voorkomen. De makkelijkste manier om ze te verzorgen is je handen en/of voeten ongeveer 10 minuten in een sopje te weken; dit maakt de nagelriemen zachter en houdt de nagels schoon”, vertelt nagelexpert Shilpa Thadani tegen Idiva.

Enne, zorg er trouwens wel altijd voor dat je nagelriemolie of een vochtinbrengende crème na het weken aanbrengt. Zo voorkom je namelijk droogheid en kloofjes.

2. Bescherm je nagels

Doe je vaak de afwas of een ander huishoudelijk klusje? Zorg er dan voor dat je handen en nagels niet teveel blootgesteld worden aan agressieve chemicaliën die in je schoonmaakmiddelen kunnen zitten. Bescherm ze door rubberen handschoenen te dragen.

3. Een gebalanceerd dieet

Als je dunne en afbladderde nagels hebt, dan is het tijd om je voeding eens onder de loep te nemen. Zo raadt de nagelexpert aan om ijzerrijke voeding te eten. Waarom vraag je je af? Omdat ijzer je nagels kan helpen versterken. Aha!

4. Gellak verwijderen

Fan van gellak? We get the hype! Je nagels zien er direct een stuk verzorgder uit en de lak blijft minstens twee weken goed zitten. Alleen het verwijderen ervan kan schadelijk zijn. “Laat je gellak altijd verwijderen door een opgeleide nail artist, om beschadiging van je nagels te voorkomen”, adviseert OPI Nail Expert & Educator Cean Alphonos.

Daarnaast raadt de nagelexpert van OPI aan om je nails om de twee maanden een pauze te geven van gellak, zodat ze kunnen herstellen én versterken.

Bron: Idiva | Beeld: Daiga Ellaby

Laatste nieuws