Met deze hacks kun je erachter komen of iemand je ‘verborgen’ heeft op Instagram

Zo pak je dat speurwerk aan.

Lees ook

Er bestaat geen officiële Instagram etiquette, maar soms kan het best not done voelen om iemand te ontvolgen. Dan maar iemand verbergen, zodat hij of zij je verhaal niet meer kan zien. Andersom kan jou dat natuurlijk ook overkomen. Dit is hoe je kunt achterhalen of iemand jou heeft verborgen van het zien van zijn of haar Stories.

Geen officiële manier

Als al je vriendinnen een Story van een bepaalde persoon kunnen zien, maar jij niet? Dan is de kans groot dat je bent verborgen door die persoon. Maar hoe achterhaal je dit? Volgens een woordvoerder van Instagram is er geen officiële manier om dit te achterhalen. Iets met privacyredenen.

Onofficiële manieren om het te achterhalen? Die zijn er wel! Al is het wel belangrijk om geen overhaaste conclusies te trekken, want technologie vertoont nu eenmaal weleens glitches en dat kan zijn waarom je iets niet kunt zien. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

Check het bij een vriendin

Ken je iemand die het Insta-account in kwestie ook volgt? Vraag dan of zij je een seintje wil geven als die persoon weer een Story plaatste. Ben je van die info voorzien? Bezoek dan het account en kijk of je een Story kunt zien. Is dat niet het geval? Dan is er een kans dat je verborgen bent door die persoon.

Check het nog een keer

Instagram biedt de optie om Stories alleen te delen met bepaalde personen of om het te delen met iedereen. Ga daarom niet uit van één Story die jij niet kon zien. Het kan namelijk prima dat die persoon net dat ene verhaal niet met je wilde delen, maar dat je de rest gewoon kunt zien. No need to worry!

Schakel een andere app in

Gemoederen kunnen soms behoorlijk hoog oplopen, ook op social media. Zit het je zo hoog en wil je een bepaalde story echt zien? Dan kun je gebruik maken van de website Insta-Stories. Deze service laat je de story van de desbetreffende persoon alsnog zien, zonder dat je hoeft in te loggen. Vraag je alleen wel even af of je echt zover wilt gaan voor een Story die iemand waarschijnlijk wel met een reden voor jou verborgen heeft. En als je de guts ervoor hebt, zou je altijd nog aan de persoon in kwestie kunnen vragen of diegene je bewust verborg. Good luck!

Bron: Bustle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook