Modeontwerper Alber Elbaz overleden aan corona 

Verdrietig nieuws in de modewereld.

Lees ook

Verdrietig nieuws: Alber Elbaz, modeontwerper en voormalig creatief directeur van het Franse modehuis Lanvin, is afgelopen zaterdag overleden aan de volgen van corona. De ex-Lanvin-directeur werd 59 jaar oud.

Succes voor Lanvin

De Israëlische ontwerper, die het meest bekend stond om zijn 14 jaar aan het roer van Lanvin, overleed afgelopen zaterdag in Parijs. Elbaz begon in 2001 als creatief directeur bij het modehuis. De ontwerper had een inclusieve kijk op mode. Zijn ontwerpen waren vrouwelijk, zonder het er te dik op te leggen.

Met zijn gedurfde modeontwerpen en zijn eigen interpretatie op de zijden cocktailjurk en kleurrijke, vrouwelijke designs trok hij Lanvin uit het slop en werd het weer een geliefd en toonaangevend merk. Voor hem draaide het erom om vrouwen gemak te geven, zo vertelde hij destijds over zijn jurken met industriële ritsen.

AZ Factory

Elbaz overleed drie maanden nadat hij zijn nieuwe en langverwachte modelijn introduceerde, AZ Factory. Het was opnieuw een lijn met feestelijke, kleurrijke en opvallende mode voor vrouwen, maar ook de praktische kant stond ditmaal centraal. Zo waren de meeste stukken uit deze lijn gemaakt van rekbaar en steunend technisch materiaal.

Bron: NRC, Bendigo Advertiser | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

Ryan Gosling

Ryan Gosling doet boekje open over zijn twee dochters en het vaderschap

De acteur en zijn partner Eva Mendes hebben twee dochters; de 7-jarige Esmeralda en de 5-jarige Amada.
Rosie HW

Rosie Huntington-Whiteley deelt uniek kiekje van zoon Jack

Ook showt Rosie, die samen met haar verloofde Jason Statham een tweede kindje verwacht, haar groeiende babybump.
Dakota Johnson

Dakota Johnson vertelt voor het eerst in lange tijd meer over relatie met Chris...

Normaal gesproken is de actrice erg gereserveerd wanneer het over haar privéleven gaat.