Modeontwerper Alber Elbaz overleden aan corona 

Verdrietig nieuws in de modewereld.

Verdrietig nieuws: Alber Elbaz, modeontwerper en voormalig creatief directeur van het Franse modehuis Lanvin, is afgelopen zaterdag overleden aan de volgen van corona. De ex-Lanvin-directeur werd 59 jaar oud.

Succes voor Lanvin

De Israëlische ontwerper, die het meest bekend stond om zijn 14 jaar aan het roer van Lanvin, overleed afgelopen zaterdag in Parijs. Elbaz begon in 2001 als creatief directeur bij het modehuis. De ontwerper had een inclusieve kijk op mode. Zijn ontwerpen waren vrouwelijk, zonder het er te dik op te leggen.

Met zijn gedurfde modeontwerpen en zijn eigen interpretatie op de zijden cocktailjurk en kleurrijke, vrouwelijke designs trok hij Lanvin uit het slop en werd het weer een geliefd en toonaangevend merk. Voor hem draaide het erom om vrouwen gemak te geven, zo vertelde hij destijds over zijn jurken met industriële ritsen.

AZ Factory

Elbaz overleed drie maanden nadat hij zijn nieuwe en langverwachte modelijn introduceerde, AZ Factory. Het was opnieuw een lijn met feestelijke, kleurrijke en opvallende mode voor vrouwen, maar ook de praktische kant stond ditmaal centraal. Zo waren de meeste stukken uit deze lijn gemaakt van rekbaar en steunend technisch materiaal.

Bron: NRC, Bendigo Advertiser | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws