Waarom je je haar zou moeten wassen met appelazijn

Het brengt verschillende voordelen met zich mee.

Lees ook

Was jij je haar elke dag of laat je er een paar dagen tussen zitten? Te vaak je haren wassen kan beschadigingen veroorzaken en wanneer je je haar minder vaak wast bestaat de kans dat het snel vettig wordt op je hoofdhuid. Zijn er dan nog alternatieven om je haar goed te verzorgen? Jazeker! Probeer het bijvoorbeeld eens met appelazijn te wassen.

Anti-roos

Lijkt geen enkele shampoo te werken tegen roos op je hoofdhuid? Dan is dit middel misschien wel je redder in nood. Dit middel helpt namelijk goed tegen een geïrriteerde- en gevoelige hoofdhuid. Daarnaast verwijdert het dus alle witte schilfers van de roos op je hoofdhuid.

Echt schoon

Eerlijk is eerlijk, azijn heeft nou niet bepaald een geur die je haren lekker naar bloemetjes laat ruiken. Toch haalt het wél alle vettigheid en viezigheden uit je haren. Door je haren te wassen met normale shampoo en conditioner bestaat er een grote kans dat er veel zeepresten in je haar achterblijven. Bij het gebruik van appelazijn is dit dus niet het geval en verwijdert het alle viezigheden in je haar. Volg je het onderstaande recept? Dan helpt de lavendelolie in deze mix goed om de appelazijngeur te verbloemen.

Snellere haargroei


Wat we allemaal het liefste willen zijn lange, glanzende lokken. Door je haar te wassen met appelazijn worden de haarwortels versterkt en bevordert het de haargroei. Mis je je lange lokken na een bezoek aan de kapper waarbij je haren nét iets te kort zijn geknipt? Probeer dan het onderstaande middel voor extra lange lokken!

Superzacht haar

Niet alleen groeit je haar sneller en versterkt appelazijn de haarwortels, ook maakt het je haar nog een zijdezacht. De natuurlijke zuren in de azijn zorgen er namelijk voor dat de haarschubben gesloten worden. Zo verminder je de kans op gespleten haarpunten en voelt je haar na een goede wasbeurt zijdezacht aan.

Hét recept

  • 45 milliliter appelazijn
  • 100 milliliter water
  • 50 milliliter lavendelolie
  • een sprayflacon

Voeg alle ingrediënten in een grote sprayflacon en schud de mix goed door elkaar. Gebruik deze mix in plaats van de shampoo onder de douche, masseer het goed in je haren, laat het een paar minuten intrekken en was het daarna zorgvuldig uit.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook