Pasfoto’s laten maken? Zo zorg je ervoor dat je goed op de foto staat

Let’s be honest, niemand wordt echt blij van pas(poort)foto’s.

Lees ook

De verschrikkelijkste regel van pasfoto's is dat je je tanden niet bloot mag lachen voor de foto. Een paspoortfoto laten maken is dus letterlijk en figuurlijk geen lachertje. Daarmee is het echter niet onmogelijk om toch goed op een foto te staan.

Ga voor een staart 

Een staart noemt haarstylist David Lopez een ‘forever look’, dus ook over vijf of tien jaar sla je de plank niet mis met deze hairdo. Bovendien zit je haar dan meteen in model. Draag je het los? Dan moet je het haar achter je oren brengen, want dat is vereist voor Nederlandse paspoortfoto’s. Lopez adviseert aan Allure om voor een strakke paardenstaart te gaan die ‘in lijn ligt met je jukbeenderen en kruin’.

Breng make-up aan

Net als licht in pashokjes, kan ook het licht van de camera niet zorgen voor het appetijtelijkste resultaat. Make-upartiest Mai Quynh raadt aan om daarom slim om te gaan met je make-upkeuze voor de dag. “Zorg ervoor dat je teint mat en sculpted is. Soms kan het licht van de flitser ervoor zorgen dat je huid er lichter uitziet, dus het is belangrijk om er niet te bleek uit te zien en een dimensie aan je gezicht toe te voegen.

Neem je make-up mee

Thuis kan je make-up nog prachtig zitten, maar tijdens de reis naar de fotograaf kan er van alles gebeuren. Neem een blush en een haarspray mee, zodat je ter plekke oneffenheden kunt corrigeren.

Houd het clean

Een paspoortfoto is maar klein. Bovendien heb je ‘m tien jaar en over tien jaar kan die ene top die je droeg weer uit de mode zijn. Ga daarom voor neutrale tops, geen prints. Wil je toch iets meer van je outfit kunnen showen in je foto? Dan zit je met een turtleneck ook goed.

Vraag of je de foto mag bekijken

Een fotograaf wil natuurlijk zijn boterham verdienen met het maken van foto’s, maar hij of zij wil ook dat jij er tevreden mee bent. Vraag nadat je op de kiek bent gezet of je de foto even mag zien. Ben je er helemaal niet blij mee? Dan kun je om een re-do vragen.

Bron: Allure | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook