Aha! Zo reageer je op de vraag waarom een werkgever je zou moeten aannemen

Met deze drie tips kom je krachtig en oprecht over.

Lees ook

De vragen die op het eerste gezicht het eenvoudigst lijken om te beantwoorden, zijn vaak de vragen waar je juist over struikelt. Enne, een van deze lastige vragen is toch wel de vraag waarom een werkgever je zou moeten aannemen. Belangrijk dus om hier altijd goed op voorbereid te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je indruk maakt? We geven je drie tips.

Voorkomen

Voorkom in ieder geval dat je antwoord 'saai' is. Zo geeft J.T. O'Donnell, oprichter en CEO van Work It Daily, aan dat ze vaak antwoorden krijgt die of overdreven zelfverzekerd zijn of juist te bescheiden en timide zijn. Hoe je dan wel een goede indruk kunt achterlaten? Volgens de CEO ligt dit aan de volgende drie dingen:


1. Wees specifiek

Het is belangrijk om specifiek over je sterke punten en kwaliteiten te zijn. Dat je in tien verschillende dingen uitblinkt, betekent niet dat je ze ook allemaal moet benoemen. Voorkom dat je een verkooppraatje van 10 minuten houdt, wees liever kieskeurig met wat je wilt benadrukken. Kleine tip: bestudeer de functieomschrijving nauwkeurig en kies slechts twee of drie vaardigheden uit die voor de functie vereist zijn.

2. Geef voorbeelden

Leuk dat je goed bent in bepaalde vaardigheden, maar waar blijkt dat uit? Licht het daarom toe in een kort verhaal of door een voorbeeld te geven. Je bent misschien goed in het managen van mensen, maar hoe heb je dat in je vorige baan laten zien?

3. Wees zelfverzekerd én bescheiden tegelijkertijd

Probeer een balans in zelfvertrouwen en bescheidenheid te vinden, zo kom je namelijk sterk en oprecht over. Je manager wilt namelijk weten of je met beide benen op de grond staat en tegelijkertijd ook goed met andere mensen kunt samenwerken. You can do this!

Bron: Make It | Beeld: The Bold Type

Laatste nieuws

Zie ook