Ai: 7 situaties waarin je beter geen string kunt dragen

In bepaalde situaties kun je beter gaan voor full coverage.

Lees ook

Mooie lingerie kan je zelfvertrouwen een boost geven en het juiste ondergoed kan er ook nog eens voor zorgen dat bepaalde kleding mooier staat. Een string is bijvoorbeeld de beste keus als je een nauwsluitende jurk of strakke jeans draagt, alleen niet in elk scenario is de string je go-to underwear. Bijvoorbeeld in deze situaties:

Als je geen katoenen ondergoed draagt

Katoen heeft een goede luchtdoorlating, waardoor je huid kan ademen en de zuurgraad van je vagina op peil blijft. Dit is essentieel om infecties te voorkomen. Andere stoffen hebben deze eigenschap niet en houden daarbij ook nog vocht vast. Aangezien strings vaak van synthetische stoffen gemaakt worden, is het wijs om deze niet te dragen.

Als je gaat sporten

Sportkleding zit vaak erg strak en kleding als hardloopleggings verstoren de luchtcirculatie. Als je zweet wordt deze kleding ook nog eens vochtig en dan is de groei van bacteriën iets onvermijdelijks. Door katoenen ondergoed te dragen voorkom je dat deze bacteriën in de vagina komen en een ontsteking veroorzaken. Natuurlijk zijn er ook katoenenstrings, maar ook wij weten: die zijn vaak niet mooi. Zijn jouw strings niet van katoen? Dan kun je ze beter niet dragen tijdens het sporten.

Als je een kort rokje draagt

Korte rokjes kruipen nu eenmaal omhoog als je zit. Om die reden kun je beter geen string dragen onder een kort rokje. Doe je dat wel? Dan worden je billen veel meer blootgesteld aan de bacteriën die zich op de zitvlakken in openbare ruimtes bevinden.

Als je zwanger

Als je zwanger bent word je wat gevoeliger voor infecties down under en dan zijn strings niet handig. De kans op een vaginale infectie is dan iets groter dan wanneer je ander ondergoed draagt. Simpelweg omdat een string je billen minder bekleedt. Daarnaast kan een vaginale schimmelinfectie ook nog eens een risico vormen voor jouw baby.

Als je niet elke dag douchen

Niet iedereen heeft zin om elke dag te douchen, het kan. Maar als je je vagina niet elke dag wast, blijven er bacteriën achter. En die bacteriën komen door een string makkelijker bij je vagina terecht, ook als je elke dag schoon ondergoed aantrekt.

Als je meerdere bedpartners hebt en geen condooms gebruikt

Buiten het feit dat dit onverstandig is, geven strings je een groter risico. Strings kunnen je huid sneller irriteren dan ander ondergoed, waardoor je vatbaarder bent voor SOA's.

Als je een bikini gaat shoppen

Als je wilt bikinishoppen is het raadzaam om een gewone onderbroek aan te doen en geen string. Bikinibroekjes bevatten bacteriën omdat ze vaak al door iemand anders zijn gepast. Bescherm je intieme zone door dan ondergoed te dragen dat je billen meer bedekt dan een string.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook