Met deze truc krijg je binnen mum van tijd poezelige voeten

In een paar minuten zachte voeten.

Lees ook

Je hoeft geen afgestudeerd weerkundige te zijn om te stellen dat prachtig lenteweer momenteel uitblijft. We hopen dat we snel weer zonnestralen kunnen opvangen en onze voeten in luchtig schoeisel kunnen hullen. Wil je je voeten vast spring ready maken? Doe dit dan met dry brushing.

Scrubben met een lichaamsborstel

Dry body brushing is al een tijdje een ware hit. Je hebt er enkel een lichaamsborstel voor nodig en een paar minuten van je tijd. Door je lichaam met de haren mee te borstelen, scrub je als het ware de huid. En dit proces zou ook voordelig kunnen werken voor je voeten.

Met dry brushing ontdoe je je huid van dode huidcellen. Ook nagelexpert Nadine Abramcyk vindt dit een goede methode om je voeten te voorzien van een scrub. De huid van je voeten is immers sterk genoeg om geborsteld te worden – andere delen van je lichaam kunnen ook behandeld worden met een lichaamsborstel, maar ga dan voor een borstel met zachtere haren. Wrijf overigens ook niet te hard met de borstel over je voeten. “Je huid schakelt dan in de verdedigingsmodus”, vertelt Abramcyk aan Mind Body Green. “Je huid zal dan denken dat het weer moet terug groeien en zal dan meestal dikker zijn.”

Veelgemaakte fout

Dry brushing wordt steeds populairder. Op TikTok verschijnen tig filmpjes waarin mensen demonstreren hoe ze dat aanpakken. Echter, veel mensen maken dezelfde fout: ze beginnen bij de enkels, maar ook je voeten moeten geëxfolieerd worden. Borstel je voeten eerst en begin bij de onderkant van je voeten. Borstel elk deel van je voet ongeveer tien keer. Naast dode huidcellen verwijderen is hiermee de kans ook kleiner dat je hakken barsten.

Vergeet daarnaast ook niet om je nagelriemen te scrubben. Dit deel van je voeten moet je ook af en toe exfoliëren. Zorg er wel voor dat je extra voorzichtig te werk gaat, want de nagelriemen zijn erg delicaat en beschadigen snel. Neem na het scrubben een douche om de dode huidcellen weg te spoelen en smeer je voeten daarna in met een hydraterende voetcrème. That's it!

Bron: Mind Body Green | Beeld: Cottonbro

Laatste nieuws

Zie ook