5 tips om op Moederdag samen tijd door te brengen

Er is één ding dat beter is dan welk cadeau dan ook: quality time.

Lees ook

Aankomende zondag, 9 mei, is het Moederdag. Dé dag van het jaar dat je je moeder extra in het zonnetje kunt zetten. Een handgeschreven kaart, een bosje bloemen of een doosje bonbons zijn allemaal goede cadeaus, maar er is één ding dat beter is dan welk cadeau dan ook. We hebben het natuurlijk over de tijd die je samen doorbrengt. We hebben daarom een paar leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

1. Bereid een maaltijd

Waar je vroeger waarschijnlijk vaak een ontbijtje op bed bracht, is de kans groot dat je op dit moment niet meer samen onder een dak woont. Een brunch of diner doet dan ook de truc. Of je nu wentelteefjes maakt of een taart bakt, de tijd die je samen doorbrengt is al een feestje.

2. Ga naar buiten

Helaas heerst nog altijd de pandemie, waardoor je misschien liever niet in huis afspreekt. Logisch! Ga er dan op uit, maak een wandeling samen of organiseer een fietstochtje. Tip: neem wat drinken en iets kleins te eten mee voor onderweg.

3. Movie time


Liever op zoek naar een relaxte Moederdag? Pak dan wat popcorn, vul het aan met je favoriete snacks en trek een comfy outfit aan. Het is tijd voor een goede film of fijne serie. Onze favoriet? Moeder en dochter duo Lorelai en Rory Gilmore (Gilmore Girls) of ga voor de 'nieuwere variant' Georgia & Ginny. Bingen maar!

4. Organiseer een mini-boekenclub

Zijn jij en je moeder fan van boeken? Host dan een mini-boekenclub middag. Gebruik de dag om een goed boek te lezen en er samen met je wijze moeder over te praten. Niet alleen krijg je een aantal verschillende perspectieven, je kunt zelfs iets nieuws leren over je moeder en hoe ze de wereld ziet.

5. Maak gebruik van jullie gedeelde interesses

Als moeder en dochter is de kans groot dat jullie beiden gedeelde interesses tonen. Misschien hebben jullie dezelfde hobby('s) of houden jullie er allebei van om op het terras te zitten. Wat het ook is, vul deze Moederdag met activiteiten die jullie allebei leuk vinden om te doen. Happy quality time!

Bron: Brit+Co | Beeld: Ginny & Georgia

Laatste nieuws

Zie ook