Trend du moment: chore jackets 

Perfect wanneer je niet goed weet of je wel of geen jas aan moet doen. 

Lees ook

De Nederlandse lente laat meestal toch wel wat te wensen over. Echt warm is het vaak niet, maar een winterjas is ook niet meer het juiste item. De oplossing? Chore jackets.

Veelzijdig

Chore jackets zijn de perfecte oplossing voor het onvoorspelbare Nederlandse weer. Het French-inspired jasje is oversized genoeg om er nog een dikke trui onder te dragen en staat sportief boven een luchtige top.

De chore jacket zou je een beetje kunnen zien als het stiefzustje van de blazer – het sportieve zusje, welteverstaan. Je komt 'm vaak tegen in denimvorm, maar de chore jacket wordt ook weleens van andere materialen gemaakt. De jas heeft een recht silhouet en is voorzien van simpele grote vierkante zakken (hiermee verschilt-ie ook van de spijkerblouse). Het kledingstuk komt van de hand van de Fransen en was oorspronkelijk bedoeld voor mannen. Maar inmiddels weten we: ook vrouwen rocken de stijl.

Styling

De chore jacket heeft een veelzijdig karakter. Je maakt een zomerse jurk stoer met de wijde jas, maar je kunt het ook combineren met een blouse of dragen boven een spijkerbroek. Zo kun je het zo vrouwelijk, stoer of minimalistisch maken als je maar wilt. Om toch even wat meer inspiratie op te doen, zetten wij wat looks op een rijtje.

Bron: Coveteur | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook