Deze oud Grey’s Anatomy-ster vervangt Samantha in SATC-reboot 

De makers omarmen dit seizoen ook een non-binaire verhaallijn. 

Lees ook

De vriendinnengroep bestaande uit Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha is no more. De actrice achter Samantha, Kim Cattrall, liet eerder weten dat ze niet zal terugkeren voor de reboot van Sex and the City. Wie deze enorme leegte gaat opvullen? Dat blijkt niemand minder dan Grey’s Anatomy-ster Sara Ramírez te zijn!

Sara Ramírez

De revival van Sex and the City krijgt er een nieuwe series regular bij. Sara Ramirez zal in de tien afleveringen tellende reboot de rol van de non-binaire Che Diaz vertolken. De productie is blij om Sara, die zichzelf ook identificeert als non-binair persoon, te verwelkomen on set.

“Iedereen bij And Just Like That… is buitengewoon enthousiast dat een dynamisch getalenteerde acteur als Sara Ramírez zich bij de Sex and the City family heeft gevoegd. Sara is een uniek talent, is thuis in komedie en drama, en we zijn enthousiast en geïnspireerd om dit nieuwe personage voor de show te creëren”, vertelde uitvoerend producent Michael Patrick King woensdag in een verklaring.

Verhaallijn

Sara zal de rol van Che Diaz op zich nemen, een queer stand-up comedian en podcast-host bij wie Carrie regelmatig aanschuift. Het karakter zal in de serie een warme persoonlijkheid hebben en diens podcast is razendpopulair vanwege de representatie van genderrollen.

Verrassend is het overigens niet dat de makers van de serie kozen voor een verhaallijn als deze. Over Sex and the City werd vaak gezegd dat het niet erg divers was. Ook actrice Cynthia Nixon (Miranda) sprak zich daar al eens over uit. “Ik was altijd al verontrust over hoe un-diverse het was”, vertelde ze vorig jaar in een interview aan Grazia UK. “Zeker met hoeveel witte mensen erin voorkwamen, maar ook het kleine stukje New York dat zichtbaar was, waarbij het leek alsof iedereen welvarend was.”

Bron: Hollywood Reporter, Grazia UK | Beeld: Sex and the City, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook