Met deze tips creëer je je eigen signature geur 

Let's mix and match!

Geuren over elkaar heen dragen voelt een beetje als om zout vragen in een chic restaurant. Doe je niet. Toch is het helemaal geen gek idee om wél te experimenteren met verschillende geuren, ook wel perfume layering genoemd. Maak jezelf de techniek hiervoor eigen en je creëert in no time een signature scent.

Persoonlijkheid

Volgens Laurice Rahmé, oprichter en CEO van Bond No 9. New York Fragrances, is het voordelig om met parfums te experimenteren. “Aangepaste geuren staan voor de persoonlijkheid van een individu”, vertelt Rahmé aan Byrdie. Je hebt dan de vrijheid en creativiteit om een geur samen te stellen die echt bij jou past.

Hoe combineer je geuren?

Nu kun je twee parfums op elkaar aanbrengen op je lichaam, maar je kunt het ook anders aanpakken. Geur mixing gebeurt al als je onder de douche een geparfumeerde lotion gebruikt en hierna parfum aanbrengt. Je kunt ook een parfum in je nek sprayen en een andere geur op je pols aanbrengen.

Wees niet bang om te experimenteren met geuren. Ga je voor een lichte en zwaardere geur? Breng dan wel eerst de sterkere geur aan, want anders overheerst die de lichte tegenhanger.

Geuren matchen

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om iets meer te weten over de verschillende lagen in parfum. “De top note is wat je meteen ruikt als je het sprayt en bestaat meestal uit sprankelende en levendige frisse tonen”, vertelt Rahmé. “De tweede laag is het hart van de geur en is vaak warmer en zachter. En tot slot de laatste laag: een geur die urenlang bijblijft en ook nog te ruiken is als de eerste lagen zijn verdwenen.”

Als je voor het eerst gaat experimenteren met het combineren van geuren, is het verstandig om parfums te kiezen die eenzelfde geurlaag hebben. Jasmijn, bijvoorbeeld. Al is ook dat helemaal up to you! Bij het samenstellen van je eigen geur is het belangrijk dat je weet hoe jij je emoties en eigenschappen vertaalt in een geur. Alles is in principe mogelijk!

Bron: Byrdie | Beeld: Rachel Claire

Laatste nieuws