Aha! Dit is dus wat je kunt doen tegen gespleten haarpunten

En kun je van die gespleten haarpunten afkomen zonder de schaar in je lokken te zetten?

Time to face it: we hebben allemaal weleens gespleten haarpunten. Ongeacht je haarstijl, haartextuur en haircare regime. Split ends happen. De enige remedie ertegen is helaas om de punten te laten knippen, maar als je daar mentaal nog niet aan toe bent kun je de volgende dingen doen om te zorgen dat die gespleten punten minder opvallen of erger worden.

Knippen

We zeiden het net al even kort, maar de enige manier om écht van gespleten haarpunten af te komen is door ze te knippen. Om te voorkomen dat je punten weer splitten, kun je het beste elke zes weken een haarsalon bezoeken voor een knipbeurt. En knippen is eigenlijk wel echt het beste. Als je de gespleten punten niet aanpakt kunnen de punten verder splijten waardoor je met een fizzy coupe eindigt. Al betekent het niet dat je linea recta een bezoek aan de kapper moet brengen als je gespleten punten hebt. Zo is er een aantal dingen dat je kunt doen als je momenteel nog even in between appointments zit.

Neem kokosolie op in je haarroutine

Maakt coconut oil al deel uit van jouw haarregime? Goed bezig! Gebruik je de wonderolie nog niet? Dan kun je daar volgens celebrity hairstylist Jesse Montana het best meteen mee beginnen. Kokosolie heeft als voordeel dat het roos tegen kan gaan en het hydrateert je haar. Kokosolie zal er niet voor zorgen dat je gespleten punten weer helen, maar het zorgt er wel voor dat de gespleten punten minder opvallen, omdat de punten minder droog lijken.

Investeer in een goede leave-in conditioner

Droog haar ziet er vrijwel altijd pluiziger uit dan een goed gehydrateerde dos. Kamp jij momenteel met wat droge en gespleten punten? Dan kan ook een goede leave-in conditioner soelaas bieden. Net als kokosolie houdt het je haar soepeler en gehydrateerd, waardoor gespleten haarpunten minder opvallen.

DIY-avocadomasker

In de winkel kun je tig middeltjes vinden om je haar mee te voeden. Handig, maar het is helemaal geen rocket science om zelf wat in elkaar te flansen. Preventie is key wanneer je gespleten punten wilt voorkomen en dat kun je doen met dit avocado haarmasker. Aan Byrdie deelt professional hairstylist Allesandra Saman haar go to recept. Hiervoor mengt de stylist een avocado met een ei en een paar druppels olijfolie. Hiermee bevat het masker gezonde vetten en vitamine E en K. Dit zijn ingrediënten waar je haar blij van wordt. Zo beschermen deze ingrediënten je haar en de haarzakjes, waardoor je lokken gezonder blijven en minder gevoelig zijn voor gespleten punten.

Prak voor het masker de avocado, kluts het ei en meng de ingrediënten met de olijfolie. Volgens Saman moet de textuur dikker zijn dan de haarmaskers die je in de winkel bemachtigt. Laat het masker twintig minuten z’n werk doen en spoel het daarna uit met warm water.

Was en borstel het niet te veel

Als je met gespleten punten kampt en je nog niet klaar bent voor een bezoekje aan de kapper, is het belangrijk om te voorkomen dat de punten verder scheuren. Voorkom daarom dat je je haar te vaak borstelt en wast. Ja, borstelen is wel een belangrijk haarverzorgingsonderdeel, maar don’t overdo it. Hiermee kun je je haren alleen maar verder beschadigen. Probeer je haar daarnaast ook niet vaker te wassen dan twee, maximaal drie, keer per week. Je haar is kwetsbaarder als het nat is en hierdoor kunnen split ends erger worden.

Gebruik haarolie

Haarolie is misschien wel het beste product om gespleten punten te verbloemen. Breng een beetje olie aan op je punten en de schade is meteen veel minder zichtbaar. Bovendien hebben de ingrediënten in de olie vaak ook nog eens een verzorgende en beschermende werking. Hiermee houd je het wel even uit tot je volgende bezoekje aan de kapper!

Bron: Byrdie | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws