Dit is hoe je mannenitems kunt toevoegen aan je garderobe 

Van boyfriend blazers tot button down shirts.

Lees ook

Genderneutrale of oversized items zijn al enkele jaren helemaal hot and happening. Nu kun je die stukken prima op de vrouwenafdeling shoppen, maar op de mannenafdeling zijn bepaalde pareltjes goedkoper. Of nog beter: duik de kast van je vriend, vader of neef in voor de volgende kledingstukken.

Basics

Typische ‘vrouwenbasics’ zoals jurkjes en rokjes mogen in de zomer gezien worden, maar ook met het dragen van mannenitems kom je de zomer chic door. De volgende boyfriend of op mannenmode geïnspireerde kledingstukken kun je prima opnemen in je garderobe. Dit is hoe je de stukken draagt.

Boyfriend Blazer

Een oversized blazer, ook wel de boyfriend blazer, groeide door de jaren heen al uit als een wardrobe staple. Het item is namelijk erg veelzijdig. Draag ‘m boven een biker short, combineer het met een nauwsluitend jurkje of style het jasje boven een spijkerbroek.

Het overhemd

Ook de oversized overhemden vallen niet meer weg te denken. Je kunt de button down casual dragen boven een spijkerbroek. Hiermee zit je altijd goed! Wil je het graag een vrouwelijke touch geven? Knoop ‘m dan tot een crop top of draag het tucked in met een kokerrok of jeans om je taille te accentueren.

Powersuit

Fashionable and easy! Het pak mag dan aanvankelijk ontworpen zijn voor mannen, maar ze staan vrouwen zoveel beter. Draag het pak deze zomer met verve en ga voor niet al te donkere kleuren om het jezelf zeker niet te warm te maken.

Chunky sneaker

Houd het deze zomer comfortabel met een paar chunky sneakers. Je kunt het sportief houden door het te dragen onder een biker short, maar waarom zou je een chique outfit niet wat speelsheid geven door de chunky schoen te dragen onder een luchtige jumpsuit?

Baggy broeken

The bigger the better lijkt ook voor broeken op te gaan. Ook weten we dat de skinny jeans al enige tijd geleden plek heeft moeten maken voor de bootcut en de straight leg jeans. Als we toch bezig zijn, voegen we daar meteen de baggy jeans aan toe. Houd het luchtig en combineer 'm met grote truien, shirts of blazers.

Bron: L’officiel USA | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook