Jouw glow ondersteunen van binnenuit? Zo doe je dat

Met of zonder zonnig weer, voor een gezonde glow heb jij geen zon nodig.

Met of zonder zonnig weer, voor een gezonde glow heb jij geen zon nodig. Natuurlijk kun je met een lik zelfbruiner of een fijne bronzer/highlighter in de weer, maar een duurzamer alternatief (lees: blijft langer zitten) is het ondersteunen van jouw natural glow van binnenuit. Daar profiteert niet alleen jouw huid van, het is ook goed voor jouw gezondheid in het algemeen. Hoe doe je dat, een stralende huid van binnenuit?

Alleskunner: collageen

Een van onze favoriete supplementen op het gebied van skincare is collageen. Dit is een lichaamseigen vezelachtig eiwit dat onder andere verantwoordelijk is voor een stevige en jeugdig uitziende huid. Maar dat niet alleen. Het heeft ook invloed op het haar en de nagels. Collageen is het perfecte anti-aging middel. Door de jaren heen neemt de natuurlijke collageen-productie af, maar ook een gebrek aan vitamine C, blootstelling aan zonlicht (insmeren dus!), roken en het eten van teveel suiker heeft invloed op de productie van collageen. Dat is zonde want juist collageen helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden. Het laat de huid van het gezicht en het lichaam stralen en maakt het zacht, glad en soepel. Mocht je de collageen productie nog eens extra willen ondersteunen, overweeg dan ook eens om een vitamine C supplement te slikken. Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen en dient ook meteen als antioxidant dat cellen helpt te beschermen tegen oxidatieve schade (bijvoorbeeld door UV-straling).

Uit de (kruiden)tuin

Natuurlijk maken wij graag gebruik van al het moois dat de natuur te bieden heeft in onze zoektocht naar een stralende huid van binnenuit. Een handje noten, avocado, vette vis en olijfolie, allemaal boordevol goede onverzadigde vetten. Maar laten we de kruidentuin niet vergeten. Daar vind je namelijk het komkommerkruid ofwel de Bernagie plant. De zaden van deze plant zijn rijk aan Gammalinolzuur (GLA), een Omega 6 vet dat het natuurlijk vermogen van de huid ondersteunt om vocht vast te houden. Hierdoor blijft de huid er langer jeugdig, glad en stralend uitzien.

Vitamine H(uid en haar)

Biotine is een typisch ‘beautyvitamine.’ Deze B vitamine die ook wel bekend staat als ‘Vitamine H’, vanwege de positieve uitwerking op haar en huid (en nagels) is een fijne aanvulling op jouw beautyroutine. Het bevordert de stofwisseling en draagt bij aan een normale haargroei. Wat betreft jouw huid? Biotine voedt de huid van binnenuit en draagt bij aan het behoud van een normale structuur en functie van de huid.

Ter ondersteuning van een gezonde levensstijl

Natuurlijk halen wij graag onze vitamientjes uit een gezonde maaltijd en drinken wij voldoende water. Supplementen zijn een aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, maar kunnen jou net dat extra steuntje in de rug geven en jouw lichaam ondersteunen in die natuurlijk stralende huid. Meer weten? Onze Health Coaches op Vitaminstore.nl adviseren jou graag in je zoektocht naar een natural glow.

Bron: vitaminstore.nl | Beeld: Roman Denisenko

Laatste nieuws