Houd controle over je uitgaven met een PlayStation kaart

De kaart komt met wat mooie extra voordelen.

Lees ook

Speel je weleens een spelletje op de PlayStation? Heb je kids die helemaal verslingerd zijn aan Fortnite, Minecraft of Rocket League? Dan zal de PlayStation kaart je vast niet onbekend in de oren klinken! Het is een van de manieren waarop je een tegoed aan je PlayStation account kunt koppelen om zo aankopen te doen. Dit is een van de mogelijkheden, want je kunt daarnaast ook betalen met iDeal, creditcard en meer. De PlayStation kaart komt echter met wat mooie extra voordelen en die zijn met het oog op de kids best wel handig.

Uitgavepatroon

Je kunt namelijk op een uitstekende manier controle uitoefenen op het uitgavepatroon. Dit omdat de PlayStation Store genoeg middelen biedt om dat nauwlettend te volgen. De PlayStation kaart is in die zin een zeer veilig, prettig en overzichtelijk middel om digitale aankopen mee te doen. We leggen je uit waarom!

Het concept van een PlayStation kaart


De PlayStation kaart die je gebruikt betaal je vooraf en het betaalde bedrag krijg je als code terug. Deze code kun je in de PlayStation Store inlossen en daarmee wordt het bedrag aan je persoonlijke account gekoppeld. Het is ook mogelijk om deze code juist cadeau te doen of te koppelen aan het account van je kids, waardoor zij het bedrag kunnen gebruiken om aankopen te doen met betrekking tot specifieke spelletjes en meer.

Elke aankoop wordt direct van het beschikbare bedrag in de digitale portemonnee afgeschreven en zodra het op is, zul je een nieuwe PlayStation kaart moeten kopen. Dit is met het oog op kinderen best wel prettig, want je loopt dan niet het risico dat er per ongeluk ontzettend veel aangekocht wordt. Dit komt weleens voor met een creditcard, waardoor je als ouder bijvoorbeeld tegen een verrassing aanloopt vanwege een torenhoge rekening. Dat risico is met een PlayStation kaart uitgesloten.

Altijd een duidelijk overzicht

Om dat element van controle te waarborgen krijg je bij elke aanschaf per e-mail een kwitantie toegestuurd. Heb je een bepaald bedrag beschikbaar gesteld voor je kids om er een vrije aankoop mee te doen, dan zie je altijd na afloop precies wat er is gekocht en waarvoor het is. Dit komt direct in je mailbox terecht, zodat je altijd een duidelijke administratie hebt. Dit zorgt voor overzicht en helderheid.

Daarnaast kun je via het account waarop de PlayStation kaart gebruikt is in de zogeheten ‘downloadgeschiedenis’ precies zien welke aankopen er zijn gedaan. Dit is een extra manier om het uitgavepatroon te volgen. Dit is niet alleen handig voor jezelf, ook kun je op die manier het gebruik van het geld volgen als het door je kind(eren) uitgegeven wordt. Op die manier biedt PlayStation een totaaloverzicht van gebruik, uitgaven en administratie. Wel zo handig, niet?

Het belangrijkste is dat je het secuur kunt volgen en dan zónder risico te lopen op onverwachte rekeningen.

Het gebruik van PlayStation tegoed

De PlayStation Store is rijkelijk gevuld met allerlei content. De meeste content kan direct aangeschaft en gedownload worden, maar in het geval van games als Fortnite, Minecraft, Rocket League en meer zit er een tussenstap tussen. Je kunt namelijk enkel aankopen doen in de in-game winkel van de titel in kwestie. Dit betekent dat je met een aparte winkel te maken hebt die te benaderen is via het spel zelf. Daar kun je dan alle aankopen doen, maar dit vereist veelal een eigen valuta.

Zo gebruikt Fortnite bijvoorbeeld V-Bucks, wat het internationale equivalent voor de valuta van het land is. Om aankopen te doen in de Fortnite winkel is het noodzakelijk om met een PlayStation kaart V-Bucks te kopen. Dit gaat vanzelfsprekend zeer snel en gemakkelijk. Na de aanschaf staan de V-Bucks op het account waarmee het gekocht is en dit kan dan besteed worden aan allerlei leuke items voor het spel.

Games als Minecraft en Rocket League werken op eenzelfde wijze, maar weet wel dat de valuta’s per game niet inwisselbaar zijn voor euro’s of valuta’s van andere games. Als er eenmaal V-Bucks zijn aangeschaft, dan kan je daar enkel in de Fortnite winkel aankopen mee doen. Idem dito voor Minecoins, Rocket League Credits en meer. Desalniettemin is dit een fijne en duidelijke manier om in educatief opzicht de kids met centen om te leren gaan. Dit op een speelse wijze, wat natuurlijk goed blijft hangen!

Beeld: Matilda Wormwood

Laatste nieuws

Zie ook