Dit is wat je wilt weten over de nieuwe trend light academia 

Het is de zachte en lieve opvolger van de cottagecore trend.

Lees ook

Kun je je de cottagecore-trend nog herinneren? Bloemenprints, grote zwierige jurken en lieve, zachte kleuren. Een kledingstijl waarbij je meteen zin had om met je picknickmand tussen de – jawel – Britse cottages en bloemenvelden neer te strijken. Well, it’s successor is here. Light academia is de net als cottagecore een zachte kledingstijl, maar dan met een preppy twist. Wij vertellen je wat je over de trend wilt weten.

Tussen cottagecore en academia in

Cottagecore is de trend die niet zo lang geleden opdook. Puffy dresses met dito mouwen, kleding met subtiele doch drukke bloemenprints en pastelkleuren die zo zoet zijn dat je je onmiddellijk tegoed wilt doen aan een cozy cup of tea en scone met clotted cream. Maar trends komen en gaan en het lijkt erop dat het voor cottagecore tijd is om het stokje over te dragen aan academia. Over preciezer: light academia.

Nog bekend met de academia-stijl? Waarbij school-achtige looks zoals rechte blazers, button-downs met geruite rokken, strakke broeken en hoge laarzen daarboven centraal stonden. Well, light academia is daar wat op geïnspireerd. De trend is alleen veel zachter dan dat. Net als de cottagecore-trend is light academia veel romantischer. Het verschil ligt ‘m erin dat scool like elementen van de academia-stijl hierin terugkomen. Een beetje preppy, maar zeker niet too much.

Staples

Bij light academia staan lichte en zachtere kleuren centraal. Printjes zullen we nog steeds zien, maar in mindere maten dan bij cottagecore. Ook zijn de items wat losser, denk aan tennis shirts en rokken in plaats van strakke polo’s en nauwsluitende broeken. Loafers, khaki’s, sweater vesten, losse Oxford blouses, puffy blouses in lieve kleuren en vesten om de schouders geknoopt, het past allemaal in de light academia-stijl. Om nog iets meer een idee te krijgen van deze trend, zochten wij wat inspiratie voor je:

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook