Heerlijk recept voor BBQ kipdrumsticks

Want wist je dat grillen ook gezondheidsvoordelen heeft?

Heerlijk recept voor BBQ kipdrumsticks

Wie houdt niet van barbecueën? Vroeg in de avond de grill aansteken, de kinderen buiten zien spelen, anticiperen op een heerlijke maaltijd die het huis niet opwarmt. Maar wist je dat grillen ook gezondheidsvoordelen heeft?

Minder vetten

Kip is namelijk ideaal voor op de barbecue. Het is lekker, redelijk makkelijk klaar te maken en magerder dan varkens- en rundvlees. Ook gebruik je op de BBQ veel minder vetten, zoals olie en boter. Voor deze zomer hebben wij een heerlijk BBQ recept van Jumbo om kipdrumsticks klaar te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

● 8 kipdrumsticks

● 60 ml van je favoriete BBQ saus (smokey of spicy)

● 285 gram groene Caesar salade

● 7,5 gram koriander (half bakje)

● 3 tl paprikapoeder

● 2 tl gemalen peper

● 1 tl gedroogde peterselie

● 1 el zout

● 0,5 tl knoflookpoeder

● 0,5 tl cayennepeper

Kookgerei

● barbecue met deksel/sluiting

● bakkwastje

● kernthermometer

Hoe maak je het dan?

Het is handig om te beginnen met het maken van de rub. Meng vervolgens de peterselie met zout, het paprikapoeder, de gemalen peper, het knoflookpoeder, de basterdsuiker en de cayennepeper (of gemalen chili in plaats van cayennepeper) in een kommetje. Wanneer je de rub van te voren maak bewaar je deze goed afgesloten.

Smeer de kip drumsticks in met de zelfgemaakte rub. Laat de drumsticks 2 uur of langer marineren in de koelkast. Dit gaat zorgt uiteindelijk voor een vollere smaak Steek de kooltjes in de barbecue aan en wacht totdat deze grijs en roodgloeiend zijn. Of draai natuurlijk het gas aan.

Schuif daarna de kooltjes voorzichtig naar één kant van de barbecue. Dit zorgt dat je twee verschillende warmtezones hebt. Wanneer je een gasbarbecue gebruikt dan kan je één kant aansteken voor hetzelfde effect. Verwarm in dit geval de barbecue voor tot 150 graden.

Plaats de kipdrumstick op de koude kant van de (gas)barbecue. Sluit de barbecue en rooster de drumsticks voor gedurende 40 minuten.

Bestrijk de drumsticks met het kwastje helemaal met de saus. Steek de kernthermometer in het midden van het dikste deel van een drumstick en zorg dat deze niet tegen het bot aan komt. Rooster de drumsticks nog voor circa 10 minuten. Neem de kip van de barbecue als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 graden of hoger.

Haal vervolgens de kip uit de barbecue. Bestrooi de drumsticks met de koriander en ze zijn klaar om te serveren. Serveer het met de frisse Caesar salade en in een bakje je favoriete BBQ saus erbij. Op deze pagina vind je meer BBQ vlees recepten en inspiratie voor zomerse recepten.

Lifestyle
  • Tabitha Turner