Beautyhack: op deze manier bladdert je nagellak minder snel af

Spoiler: azijn speelt een grote rol in dit proces.

Lees ook

De zon schijnt volop aan de horizon, zomerkleding wordt uit de kast getrokken en sneakers worden verruild voor sandalen. Enne, je nagels zijn voorzien van een vrolijke kleur nail polish. Iets wat alleen erg hinderlijk is? Dat je na een dag alweer afgebladderde nagels hebt. Argh! Hoe je dan wél langer kunt genieten van die mooie gelakte nagels? Met een simpele hack!

Azijn

Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voordat je begint met lakken. Azijn is voor veel dingen te gebruiken en ook hierbij speelt dat middel weer een rol. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze in azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zal zien dat de nagellak veel beter hecht.

Basislaag

Daarna is het van belang om een goede basislaag te gebruiken, ook wel een basecoat genoemd. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken en dat er nare plekjes ontstaan.

Dunne laagjes


Daarbij is het ook belangrijk dat je dunne laagjes nagellak aanbrengt. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.

Topcoat

Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk. Dit beschermt de nagellak voor effecten van buiten af. Ook beschermt het de nagellak tegen scheurtjes en krasjes. Daardoor ziet het er een stuk langer veel mooier uit.

Afspoelen met koud water

Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hardt de nagellak snel uit en blijft het extra lang zitten.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Michelle Leman

Laatste nieuws

Zie ook