Hebben: dé bikinitrends van deze zomer

Zocht je nog een excuus om een nieuwe bikini aan te schaffen? We've got you.

Of je aankomende zomer nou de buitenlandse zon opzoekt of heerlijk gaat zonnen in de achtertuin, een goede bikini komt altijd van pas. En hoewel we minstens zo'n tien exemplaren in onze kast hebben liggen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe bikini's. De keuze is reuze dit seizoen: deze tien bikinitrends zijn helemaal hot.

1. Pastel

Denk je aan lente, dan denk je aan pasteltinten. Deze zachte kleurtjes zetten vrolijk door naar het volgende seizoen, want ook in de zomer mag je ze weer uit de kast halen. Enne, niet alleen in de vorm van schattige jurkjes en rokjes, maar ook bikini's in pasteltinten zijn helemaal hip. Niet alleen wordt het stofje een stuk minder warm dan een zwarte bikini, ook staat de kleur prachtig wanneer je een beetje een tan hebt.

2. Ruffles

Van ruffles worden wij altijd blij. Onderaan een jurkje of rokje of op een topje, maar ook bikini's mogen er dit seizoen veelvuldig mee versierd worden. Ga voor een egale kleur om het toch nog een beetje lowkey te houden, of kies voor een bold printje om écht indruk te maken.

3. Geruit

Onze herfst- en wintergarderobe hangt al vol met geruite kledingstukken. Denk aan een Burberry-trenchcoat en een checkered skirt. Maar ook deze zomer is het printje helemaal hot and happening. Influencers Vivian Hoorn en Noor de Groot zijn in ieder geval al fan, zoals je hieronder kunt zien.

4. Klassiek en simpel

Hoewel die ruitjes en ruffles natuurlijk hartstikke leuk zijn, is een simpele, klassieke bikini een must. Denk aan een egale kleur en simpele stof. Draag er een witte, linnen overhemd over en je ziet er instant classy uit.

5. Lekker gestrikt

Dit jaar draait het allemaal om de details als het op swimwear aankomt. Denk aan ruches en ruffles, maar ook aan sexy striksels. In plaats van je bikinitopje achter vast te maken met een simpele strik, is het enorm hip om de touwtjes nogmaals om je middel te wikkelen. Misschien niet ideaal om in te zonnen, maar het maakt wel een prachtig plaatje voor op the gram.

6. Zachte stof

Na meer dan een jaar lang in onze joggingpakken te hebben geleefd, is het niet zo gek dat deze comfy trend ook in de bikini's weer terugkomt. Bikini's in zachte materialen, zoals een geribd, stretchy stof, zijn alles wat je nodig hebt deze zomer.

7. Bikinitop met beugel

Vooral voor vrouwen met een grotere buste kan het vaak lastig zijn om een goede bikini te scoren. Veel materialen zijn te dun en dan hebben we het nog niet eens gehad over de steun. Een bikinitop die de boobs goed ondersteunt? Daar moet je vaak goed voor zoeken en dan ook nog eens een flinke duit voor neerleggen. Gelukkig maken bikinitops met beugel deze zomer een comeback.

8. Dierenprint

Al jaren is dierenprint niet meer weg te denken uit onze kledingkast. Kleding in panterprint, slangenprint en zebraprint is nog steeds ontzettend populair en ook je bikini mag gerust zo'n wild printje dragen.

9. Metallic

Voor wie van top tot teen wil stralen – en niet alleen van de zonnebrandolie – is deze metallic bikinitrend the one. Kylie Jenner is al fan van deze shiny trend en wij moeten zeggen: dat staat haar beeldig.

10. Flower power

Tot slot mogen bikini's deze zomer niet alleen met glitters en dierenprint versierd worden, ook bloemetjesprint is helemaal hip. Het liefst lekker fel en met een knipoog naar de seventies.

Bron: Who What Wear | Beeld: Barbara Ribeiro, Instagram

Laatste nieuws