Is het slecht voor je huid om met make-up op te zwemmen?

We zochten het voor je uit.

zwemmen make-up

Afgelopen week kon Nederland massaal genieten van het warme weer. Enne, daar hoorde natuurlijk ook wat plonsjes in het water bij. De een doet dit het liefst met een 'blotebillengezicht', terwijl de ander toch graag een likje mascara op de wimpers aanbrengt. Vaak wordt gezegd dat met make-up op zwemmen not done is, maar is dat eigenlijk wel zo?

Gevaren

Het zou een hoop tijd schelen om make-uploos de deur uit te stappen, maar niet iedereen vindt dat fijn. Zelfs niet als het gaat om een bezoekje aan strand en zee, hoewel vaak wordt geadviseerd om je make-up achterwege te laten als je lekker gaat zonnen. Dr. Jeanette Graf, een dermatoloog uit New York, vertelt echter dat de ‘gevaren’ van make-up in de zon reuze meevallen.

Keerzijde

Hoewel zonnen en zwemmen met make-up op dus niet veel kwaad kan, zit er wel een keerzijde aan. Velen laten hun make-up na het zwemmen ook gewoon zitten, terwijl je dit er volgens Jeanette beter zo snel mogelijk af kunt halen. “Het kan zorgen voor irritaties en bacteriën”, legt de dermatoloog uit. Daarnaast is het volgens haar belangrijk dat je make-up waterproof is en een beschermingsfactor heeft. Ook is het volgens haar raadzaam om eerst zonnebrand op je gezicht te doen, voordat je make-up aanbrengt.

Mocht je het dus echt een no go vinden om au naturel op het strand te liggen, dan weet je wat je moet doen om sunproof te verschijnen.

Beauty
  • Beau Monde
  • Armin Rimoldi