Deze seventies trend maakt een onverwachte comeback

Dé ultieme outfit voor naar het strand of zwembad.

Seventies trend

Het is al wel even duidelijk dat er maar één mantra geldt voor de modetrends van aankomende zomer: comfort is key. Zo ruilen we onze hoge hakken in voor stevige stappers en hullen we ons in comfy jurken. Deze nostalgische badstof-trend uit de jaren zeventig past dan ook perfect in dat rijtje.

Badstof

Een trend die komend seizoen echt niet in je kast mag ontbreken, is zonder twijfel de badstof-trend. Juist: jurkjes, rokjes, bikini's, tops en accessoires in badstof zijn helemaal hip. Op Instagram hebben we al heel wat influencers in een badstofje voorbij zien komen en ook in de winkels zien we steeds meer items in het stofje verschijnen.

En hoe meer we erover nadenken, hoe meer fan we worden van deze zomerse trend. Niet alleen is het uitermate praktisch om in een badstoffen jurkje of rokje naar het zwembad of strand te gaan, het is ook nog eens super comfy. Enne, laten we niet vergeten dat het er ook nog eens enorm cute uitziet.

Seventies

Het is niet de eerste keer dat het stofje van badjassen en handdoeken zijn intrede maakt in de modewereld. In de seventies was 'zwembad chic' al een ding, dus wie weet loont het om even bij je moeder of tante in de kast te snuffelen voor een leuk vintage exemplaar.

Menig celeb en influencer is in ieder geval al fan en heeft dan ook een paar badstoffen items in de garderobe hangen. Wij zetten onze favo badstof-lookjes hieronder op een rijtje.

Fashion
  • Grazia
  • Catwalkpix, Instagram