6 manieren om bruine lippenstift te dragen

De nineties trend maakt anno 2021 een heuse comeback.

Bruine lippenstift

We kunnen er niet meer omheen: de nineties maken anno 2021 een heuse comeback. Denk aan scrunchies, chunky plastic ringen en ook skorts zien we deze zomer weer volop terug. Ook op beautygebied hebben de jaren negentig ons weer ingehaald. Dankzij celebs als Gigi Hadid en Shay Mitchell zijn bruintinten op de lippen weer helemaal hot.

1. Overlijn je lippen subtiel

Wanneer je aan bruine lippenstift uit de jaren negentig denkt, denk je waarschijnlijk aan heel donkere lipliner rondom de lippen. In 2021 gaan we echter voor een iets subtielere look als het op bruine lippenstift aankomt. Kies een lipliner in dezelfde teint als je lippenstift en overlijn je lippen een klein beetje. Zo lijken je lippen niet alleen groter, maar het voorkomt ook dat je lippenstift in de lijntjes rondom je mond trekt.

2. Ga voor shimmer

Ben je bang dat je lippen er door bruintinten wat flets uitzien? Ga dan voor een mooie shimmer over je lips. Dit kun je makkelijk doen door een subtiele lipgloss over je lippenstift aan te brengen, zoals Mario Dedivanovic, makeup artist van Kim Kardashian, laat zien.

3. Draag het met een opvallende ooglook

Tegenwoordig is Gigi Hadid toch wel de queen van bruintinten. Het topmodel wordt geregeld gespot met een bruine liplook en dat staat haar prachtig. Onlangs droeg ze een statement eye look, die perfect past bij haar neutrale lippartij.

4. Shine, shine, shine

Is een subtiele shimmer niet voldoende voor jou? Kies dan voor een lipgloss die je lippen echt laat shinen. Wees zeker niet zuinig met de lipgloss, want more is more in dit geval.

5. Dezelfde tinten

Voor een echte nineties look houd je je make-up neutraal en in één teint. Kies een oogschaduw in dezelfde kleur als je lippenstift en ga ook zeker niet overboard met bronzer en highlighter. Deze look is prachtig voor een alledaagse look, maar ook voor een avondje uit.

6. Houd het simpel

Denk je aan bruine lippenstift, dan denk je aan Jennifer Lopez, right? Op Instagram laat zij zien dat je niet veel meer dan een likje mascara en een shimmery oogschaduw nodig hebt om je look compleet te maken.

Beauty
  • PureWow
  • iStock