De redactie tipt: dit zijn de must reads voor deze zomer

De redactie van Marie Claire tipt haar favoriete boek.

Lees ook

Nog op zoek naar wat fijn leesvoer? De redactie van Marie Claire is here to rescue, want we tippen onze favorieten boeken. Van romans tot non-fictie. Komen ze:

Hoofdredacteur Annelies tipt: Alleen een beetje verliefd misschien

Leuk boek over het leven, vreemdgaan en de liefde en leest lekker vlot. Lonneke van Engelen (auteur, red.) heeft een fijne schrijfstijl en haar eerste debuut smaakt naar meer.

Een echte page-turner om even weg te dromen in een krankzinnig verhaal en de wereld om je heen vergeten. En de verpakking is echt geniaal bedacht!

Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Managing editor Saar tipt: Janie Q

Jammer dat ik Janie Q al uit heb, anders zou ik deze denderende muziekroman over de doorbraak van een grote ster in de jaren 70 zeker meenemen op vakantie. Vanaf regel 1 word je meegezogen in het leven van zangeres Jane. Wanneer Jesse Reid, hoofdact op een folkfestival, crasht met zijn motor, staat Jane met haar band The Breakers op het main stage. Het publiek is door het dolle, ze krijgt een platencontract en gaat mee op de tour met Jesse Reid. En dan kun je niet meer stoppen met lezen en wil je weten of Jane die nummer 1-hit gaat scoren, of zij en Jesse elkaar krijgen en welk geheim haar familie in z'n greep houdt.

Helemaal leuk: in de nieuwe Marie Claire, die vanaf 16 juni in de winkel ligt, kun je de eerste hoofdstukken vast lezen.

Janie Q door Emma Brodie (uitg. Nieuw Amsterdam) verschijnt op 22 juni. Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Brand Partnerships Manager Emma tipt: Opwindende tijden

Opwindende tijden van Naoise Donan is een boek over een modern liefdesverhaal in Hong Kong. Het boek leest fijn en makkelijk en is in een soortgelijke stijl geschreven als de boeken van Sally Rooney (zoals Normal People en Conversations with friends) een geliefde en makkelijk te lezen stijl. Opwindende tijden is geestig, gevat, literair en heeft een bepaalde melancholiek maar zeker ook luchtig. Je volgt het karakter in een korte periode en kijkt met haar mee naar alle situaties waar ze in terechtkomt. Ik werd er echt ingezogen al is het niet echt een opbouwend verhaal. Maar de sfeer die in het boek hangt spreekt me erg aan. Kortom: een fijne summer read. Opwindende tijden is trouwens ook longlisted voor de Women’s Prize for Fiction 2021.

Sidenote: lees je makkelijk in het Engels? Kies dan voor de Engelse variant (Exciting times, red.), die leest net iets fijner dan de Nederlandse waarin sommige vertalingen toch niet helemaal overeenkomen of passen bij de stijl van Naoise Donan.

Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Beauty editor Marjolein tipt: Filosofie voor een weergaloos leven

Als ik zeg dat ik filosofie heb gestudeerd, vragen mensen vaak of dat niet heel zweverig is, en wat je daar dan mee kunt. Filosofie als manier van denken vind ik allesbehalve zweverig. Het is vooral theoretisch en analytisch, maar ook praktisch, als je de gedachtenspinsels van oude filosofen loslaat op thema's uit je eigen leven. Dit boek doet precies dat, op een heel toegankelijke en geestige manier. Een leuke tip als je filosofie interessant vindt en benieuwd bent wat het nut ervan is.


Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Online editor Sabine tipt: The Top Five Regrets of the Dying

Een tijdje terug las ik The Top Five Regrets of the Dying van Bronnie Ware. Mijn vriend stelde het boek voor en ik stelde op mijn beurt het lezen ervan uit. Het leek me zulke zware kost. Het boek gaat over de meest voorkomende spijtgevoelens van mensen die het einde van hun leven naderen. Maar Ware, die het boek inspireerde op haar tijd als palliatieve zorgverlener, maakte er geen bitter of treurig verhaal van. Haar ontdekkingen over spijt paste ze toe op haar eigen leven, waardoor het meer als een dagboek wegleest. Ik denk dat het boek me daarom trok. Een onderwerp dat al snel beladen is, werd behapbaar gemaakt. En het las nog lekker weg ook. Ware pusht je niet om de gelukkigste versie van je zelf te zijn, maar inspireert je om dit te doen. Hou ik van!

Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Online editor Maaike tipt: Zoenoffer

Op vakantie lees ik het liefst een spannend boek dat makkelijk wegleest. Meestal moet ik een X aantal pagina's lezen voordat ik in het verhaal zit, maar bij Zoenoffer van Karin Slaughter zat ik er vrijwel direct in. Misschien komt het ook door het feit dat er meteen iets heftigs gebeurd, zo laat de dertienjarige Jenny zich om het leven brengen door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Kinderarts Sara Linton, die de ex-vrouw van Jeffrey is, doet de lijkschouwing en ontdekt dan iets verschrikkelijks. Samen gaan ze op onderzoek uit, samen met rechercheur Lena die zelf ook iets schokkends heeft meegemaakt. En als je denkt dat ze eruit zijn, gebeurd er weer iets. Al met al wordt je écht in het boek gezogen. Het leuke vind ik ook dat ze per hoofdstuk een ander personages point of view vertellen.

Benieuwd geworden naar het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: Nadia Sitova

Laatste nieuws

Zie ook