Aan het daten? Stel deze 20 vragen om hem of haar beter te leren kennen

Deze vragen zorgen sowieso voor een boeiend gesprek.

Een relatie komt (helaas) niet zomaar uit de lucht vallen, je zult dus echt moeite moeten doen om iemand beter te leren kennen. Maar van die standaardgesprekjes op Tinder word je nou ook niet bepaald blij. Daarom zetten wij twintig vragen op een rij die niet alleen voor een boeiend gesprek zorgen, maar waardoor je je crush ook een stukje beter leert kennen.

1. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Deze vraag is niet alleen perfect omdat het je een idee geeft van wat hij of zij leuk vindt om te doen, maar ook kun je zo ontdekken of jullie dezelfde interesses hebben. Als iemands perfecte dag is om de Kilimanjaro te beklimmen en jij liever voor de vijftigste keer Friends kijkt, zijn jullie hoogstwaarschijnlijk geen match.

2. Waar ben jij het meest trots op?

Wie houdt er niet van om een beetje op te scheppen? Op deze manier leer je niet alleen iets leuks over je crush, ook krijg je een beetje inzicht in zijn of haar normen en waarden. Is hij/zij trots op zijn keiharde buikspieren of dat hij vrijwilligerswerk heeft gedaan in Nepal?

3. Wat is je slechtste gewoonte?

Elkaar leren kennen draait niet alleen om de highlights uit iemands leven, maar ook de wat mindere kanten. Door deze vraag leer je niet alleen iets over de slechte gewoonten van je crush, maar ook in hoeverre hij of zij zelfbewust is en aan zichzelf werkt.

4. Wat is iets waar je bang voor bent, maar toch graag wil doen?

Met deze vraag sla je meerdere vliegen in één klap. Zo stelt je crush zich kwetsbaar op door te vertellen waar hij of zij bang voor is en leer je hoe avontuurlijk diegene is. Ook kun je zo kijken of jullie op dezelfde pagina zitten wat betreft angsten, doelen en avontuur. Deze vraag zorgt zeker voor een goed gesprek!

5. Hoe religieus ben je en waar geloof jij in?

Met deze vraag begeef je je op serieus terrein. Als je wil onderzoeken of er een toekomst in zit voor jouw crush en jou, is dit een belangrijke vraag. Zo kom je erachter of jullie hetzelfde geloven. Als dit niet het geval is, hoeft dit nog niet gelijk een dealbreaker te zijn, zolang jullie maar hetzelfde in het leven staan. Wat zijn jouw normen en waarden? Wat zijn die van hem of haar?

6. Als je overal naartoe kon reizen, waar zou je dan heen gaan?

Niet alleen levert deze vraag ongetwijfeld een boeiend antwoord op (waar je weer op kunt doorvragen: waarom daarheen, alleen of met iemand anders, etc.), ook kun je er zo achter komen of jullie van hetzelfde soort avontuur houden. Wil je crush backpacken in Chili terwijl jij liever een stad á la New York bezoekt, dan kunnen jullie weleens van elkaar verschillen.

7. Wat zijn jouw drie grootste doelen in het leven?

Niet alleen krijg je zo een glimp in de mogelijke toekomst van je crush, ook kun je zo kijken of zijn of haar doelen realistisch zijn en of ze hier echt naartoe aan het werken zijn. Vooral als jij zelf hard werkt aan je doelen, kan het belangrijk zijn dat je significant other ook zo in het leven staat.

8. Met wie heb jij de hechtste band?

Het kan veel over een persoon zeggen met wie hij de hechtste band heeft. Is het zijn moeder? Zijn beste vriend? Of eh, misschien zijn ex?

9. Wat zijn jouw politieke overtuigingen?

Als jij politiek gezien vrij links bent, en hij overtuigend rechts, dan kan dit een probleem zijn voor de relatie. Het is daarom goed om deze vraag te stellen als je aan het daten bent.

10. Wat is iets waar veel mensen het over eens zijn, maar jij niet?

Het antwoord op deze vraag kan behoorlijk variëren. Denk aan dat hij of zij niet van Harry Potter houdt of dat hij of zij Beyoncé overhyped vindt. Maar het kan ook over een belangrijke overtuiging gaan.

11. Wat wil jij graag in een relatie?

Als je aan het daten bent, wil je in de meeste gevallen naar een relatie toewerken. Right? Het is dan ook helemaal geen slecht idee om in de beginfase al te vragen wat de ander in een relatie zoekt en wil. Wat verwacht je crush van een partner? Welke rol zal diegene krijgen in zijn of haar leven? En klinkt het alsof dat iets is voor jou? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om te weten voordat jullie de volgende stap zetten.

12. Ben je meer modern of traditioneel?

Gelooft je crush nog in een traditionele man-vrouwverdeling terwijl jij lange werkdagen maakt en geen tijd hebt om het huis 24/7 schoon te maken? Dan zijn jullie hoogstwaarschijnlijk geen goede match. En dat kun je maar beter zo snel mogelijk weten.

13. Hoe belangrijk is familie voor jou?

Als het op diepgaande vragen aankomt, wordt het niet veel diepgaander dan dit. Voor sommige mensen is familie alles. Het kan dan ook heel mooi zijn om je crush hierover te horen vertellen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat hij of zij een moeilijke band heeft met zijn of haar ouders. Ook dan kan deze vraag een mooi, kwetsbaar gesprek opleveren.

14. Wat is het meest romantische dat iemand ooit voor jou heeft gedaan?

Door deze vraag krijg je veel inzicht in de liefdestaal van jouw crush. Was het meest romantische ooit een cadeau? Of juist een liefdesbrief? Of was het die keer dat iemand hem of haar verraste met een weekendje weg? Iedereen heeft een andere liefdestaal, en zo kun je erachter komen of jullie liefdestalen bij elkaar passen.

15. Wat is het beste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Nog zo'n goede vraag om erachter te komen wat je crush belangrijk vindt in het leven. Was het een compliment over zijn of haar uiterlijk? Of juist dat hij of zij zo hard heeft gewerkt?

16. Wat is iets dat jou altijd aan het lachen maakt?

In een relatie is humor ontzettend belangrijk. Het is dan ook essentieel dat jullie om dezelfde dingen kunnen lachen. Een leuke bonus is dat deze vraag ongetwijfeld een leuk gesprekje oplevert. Misschien leer je wel een nieuwe comedian kennen of vertelt je crush een goede grap.

17. Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Jij denkt misschien dat je crush nagenoeg perfect is, maar iedereen heeft zo zijn onzekerheden. Zo kan je crush misschien onzeker zijn over zijn of haar uiterlijk of juist dat hij of zij ontzettend ongeduldig is. Bij deze vraag moet je crush zich kwetsbaar opstellen, wat een mooi gesprek tot gevolg kan hebben.

18. Wat vrolijkt je op als je in een slechte stemming bent?

Heeft je crush wat tijd alleen nodig als hij of zij verdrietig is of juist een knuffel? Door deze vraag krijg je inzicht in hoe de ander met zijn of haar emoties omgaat. Hoe voel jij je daarbij? Kun jij ertegen als de ander wat ruimte voor zichzelf nodig heeft? Of voel jij je daardoor misschien alleen? Dit is allemaal goed om te weten als jullie de volgende stap willen zetten.

19. Wat hebben mensen vaak mis over jou?

Deze vraag geeft je inzicht in hoe je crush zichzelf ziet. Hoe zelfbewust is hij of zij? Of juist totaal niet?

20. Hoe denk je over mij?

Kom op, dit is toch de vraag die je écht wil stellen? Doe het dan ook gewoon. Op die manier weet je ook gelijk waar je aan toe bent.

Bron: Elite Daily | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws