Onthuld: groeit je lichaamshaar nou wel of niet sneller in de zomer?

Ontharen in de zomer: het lijkt alsof er geen einde aan komt.

Lees ook

Ontharen in de zomer: het lijkt alsof er geen einde aan komt. Je scheert, waxt of gebruikt een andere methode, maar de volgende dag heb je alweer stoppels. Niks mis mee natuurlijk! Maar als jij je ook afvraagt of je haar sneller groeit tijdens de warme zomermaanden, lees dan vooral verder.

Onderzoek

Het ontharen kan tijdrovend zijn, vooral als je in de weer gaat met scheerschuim of een ontharingscrème. Hoewel het lijkt dat je haar sneller groeit tijdens warmere dagen, zijn experts hier sceptisch over. Zo tonen voorstudies aan dat lichaamshaar in de zomer sneller kan groeien, maar hier is helaas nog onvoldoende onderzoek naar gedaan om dat definitief te bewijzen. Het antwoord is dus iets ingewikkelder dan een simpele ‘ja’ of ‘nee’.

Reden

Wat eventueel de reden kan zijn dat je denkt dat je lichaamshaar sneller groeit in de zomer? “Het kan psychologisch zijn, omdat mensen de neiging hebben om meer huid te laten zien tijdens de zomermaanden, waardoor je dus sneller je lichaamshaar opmerkt”, zegt Christian Karavolas, eigenaar van Romeo & Juliette Laser Hair Removal.

Dermatoloog, Robyn Gmyrek, is het daarmee eens. “Ik denk, omdat mensen minder kleding dragen, dat je je scherp bewust bent van elke haargroei, zelfs al is dat maar een millimeter of twee”, aldus de dermatoloog.

Zou het dan écht tussen onze oren zitten?

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook