Dit is de reden waarom honden beter naar vrouwen luisteren

Nee, dat heeft niet te maken met de hogere stem.

Lees ook

Is het je weleens opgevallen dat honden beter naar vrouwen dan naar mannen luisteren? Maarre, hoe komt dit eigenlijk? Het over het algemeen hogere stemgeluid van vrouwen? Of misschien juist de vaak zachtere uitstraling? Experts zochten het uit en de reden waarom viervoeters beter naar vrouwen luisteren is best bijzonder.

Emotionele band

Het heeft namelijk te maken met de emotionele band die vrouwen vormen met hun viervoeters. Enige tijd terug heeft The Royal Society of Open Science onderzoek gedaan waaruit dat bleek. Wetenschappers richtten zich daarbij op hondengeluiden van achttien verschillende honden en namen deze op. De geluiden werden vervolgens voorgelegd aan menselijke testpersonen. Zowel mannen als vrouwen moesten aangeven welke emoties de afgespeelde geluiden bevatten; spelen, agressiviteit, angst, blijdschap en ga zo maar door.

Empathisch vermogen

Wat bleek? Vrouwen waren veel beter in deze taak. De vrouwelijke testpersonen konden beter inschatten en aanvoelen welke emoties de honden uitten, wat te verklaren is door het feit dat vrouwen over het algemeen een wat beter empathisch vermogen hebben dan mannen. Vrouwen begrijpen honden dus wat beter. Ze voelen de viervoeters beter aan en blijkbaar hebben honden dat ook door, zeggen de wetenschappers. Het gevolg is dat de band tussen hond en vrouw over het algemeen vaak wat beter is dan tussen hond en man. En hoe beter de band, des te beter een hond luistert. Eigenlijk best logisch!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook