Ai: deze 6 tekenen wijzen erop dat je teveel water drinkt

Ja, het kan voorkomen dat je teveel water drinkt...

waterverslaving

Het drinken van water heeft veel voordelen, denk aan het stimuleren van je immuunsysteem tot het 'ophelderen' van je huid. Maar wist je dat je ook teveel water kunt drinken? Lees onderstaande tekenen die hierop kunnen wijzen.

1. Continu naar de wc

Continu naar de wc moeten, kan vervelend zijn. Hoewel het allerlei verschillende oorzaken kan hebben, is de meest voorkomende reden het drinken van teveel water.

2. Kleur van je urine

Donkergele urine is een slecht teken, maar dat geldt ook voor volledig kleurloze urine. Als je urine lichtgeel is, krijg je precies de goede hoeveelheid vocht binnen per dag.

3. Kramp

Overmatig plassen kan leiden tot een verlies van kalium, een mineraal dat je lichaam helpt je spieren te ontspannen en samen te trekken. Door een tekort aan kalium kan het voorkomen dat je spieren verkrampen.

4. Moeheid

Wanneer je nieren overuren werken om al het water dat je drinkt te filteren en het in evenwicht te brengen, kan je last krijgen van oververmoeidheid. .

5. Opgezwollen handen en voeten

Wanneer het natrium in je bloed niet in evenwichtig is, zet het lichaam vloeistof in om het te corrigeren, wat kan leiden tot zwelling in je handen en voeten. Enige zwelling komt af en toe voor als je teveel zout voedsel eet. In dat geval zou je lichaam water vasthouden om het te verdunnen.

6. Dorst

Je lichaam geeft vanzelf aan of het dorst heeft en natuurlijk kun je dit gevoel voorkomen door kleine beetjes water te drinken, maar als je merkt dat je lichaam 'genoeg' heeft, luister dan naar dit gevoel.

Misschien ook voor jou:
Koud of warm water: welke van de twee kun je het beste drinken? 
Lifestyle
  • Bustle UK
  • iStock