doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Hack: zo blijft je wijn koud zónder er een ijsklontje in te gooien

Want smeltende ijsklontjes verdunnen je wijn.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61010631700a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61010631700a7 img{#fig-61010631700a7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61010631700a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61010631700a7 img{#fig-61010631700a7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61010631700a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61010631700a7 img{#fig-61010631700a7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61010631700a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61010631700a7 img{#fig-61010631700a7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}wijn koelen

Nu de zomerperiode is aangebroken, is het heerlijk om in de avond nog even in de tuin te blijven zitten. Maar wanneer de temperaturen stijgen, zorgt het er ook voor dat je rosé binnen mum van tijd lauw is. En zodra je er een ijsklontje ingooit, zorgt het smeltende water er weer voor dat je wijn wordt verdunt. Vervelend! Maar wist je dat hier een simpele oplossing voor is?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Fruitige hack

Het antwoord op al je warme wijnproblemen is namelijk fruit. Druiven, om precies te zijn. Een druif bestaat namelijk grotendeels uit water. Doe je er een aantal in de vriezer, dan bevriezen ze supersnel en heb je als het ware een ijsblokje in een druivenvel. Koud, maar tijdens het opwarmen komt er geen water vrij. Dus gooi een paar bevroren druiven in je wijn en zeg de barre tijden van lauwe rosé maar gedag!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');