4 vragen aan ballerina Floor Eimers

Ze wilde altijd al ballerina worden, en nu is Floor Eimers solist bij Het Nationale Ballet. Marie Claire mocht haar wat vragen stellen.

Lees ook

Voor het zomerissue van Marie Claire schoten we een stunning beautyserie in samenwerking met Hair Rituel by Sisley, met ballerina Floor in de hoofdrol. Wie is deze beeldschone vrouw?

1. Je bent solist bij Het Nationale Ballet. Wilde je altijd al dansen?

“Ja, het is een cliché verhaal, maar toen ik vier was, ging ik met mijn moeder naar Het Zwanenmeer. Daarna wilde ik ballerina worden. Ik ben op ballet gegaan en op mijn zevende heb ik auditie gedaan bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Je komt er steeds meer achter dat het keihard werken is, maar de droom is nooit voorbijgegaan. We begonnen met 27 kinderen en uiteindelijk zijn er 3 afgestudeerd. Ik ben heel blij dat ik het heb gehaald.”

2. Hoe blijf je in vorm als je vanwege een pandemie maanden niet mag optreden?

“Dat was niet makkelijk. Zoals iedereen gingen we bij de eerste lockdown naar huis. We kregen van het ballet een stukje dansvloer en een barre, zodat we toch een beetje konden trainen. Dat was heel erg wennen, want we zaten twee weken voor een première en waren in topvorm. Er was toen nog niet veel duidelijk over wanneer alles weer open zou gaan, dus ik heb thuis echt als een gek staan trainen. Gelukkig mochten we als topsporters uiteindelijk weer naar de studio om te trainen. Het ballet probeert sinds oktober elke maand online iets uit te brengen. Het is fijn om fysiek en mentaal een doel te hebben, en om het publiek nog iets van kunst te kunnen laten zien.”

3. Waar verheug je je het meest op als de zalen weer vol zitten?

“Het publiek. Mijn baan heeft gewoon geen zin zonder publiek. Ik kan echt niet wachten en denk dat ik wel een traantje ga wegpinken. Die energie, de feedback en het contact met de mensen mis ik enorm. Als de maatregelen ook maar een beetje versoepeld worden, gaan we midden juni voor een klein publiek dansen.”


4. Je bent altijd bezig met je lijf, maar heb je ook iets met haar?

“Zoals je misschien weet is ons haar altijd opgestoken, in een knotje en strak in de haarlak, dus als ik vrije tijd heb ben ik blij als ik mijn haar en mijn hoofdhuid kan verzorgen. Sisley is erg gericht op de huid en die loopt natuurlijk door onder je haar. Ze hebben crèmes en maskers speciaal voor de hoofdhuid. De Pre-Shampoo van Hair Rituel by Sisley is mijn favoriet. Die masseer je tien minuten voordat je je haar gaat wassen in je hoofdhuid. Het is een beetje klei-achtige substantie, maar het is zó kalmerend en het ruikt waanzinnig. En het zijn allemaal natuurlijke producten waar geen parfum aan is toegevoegd, dat vind ik echt fijn.”

De shoot

Het team stond al vroeg paraat in het W hotel in Amsterdam. Het haar van Floor werd gedaan door haarstylist Lucien Beijerinck (ambassadeur van Hair Rituel by Sisley), fotografie door Nine IJff, styling door Valerie Ntantu en visagie door Ellen Romeijn. Hieronder zie je een kleine selectie van het resultaat. Benieuwd naar de rest, én naar de haartips van Lucien? Ren naar de winkel om de nieuwe Marie Claire te scoren, of bestel 'm 'hier'.

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws

Zie ook