Deze 3 veelvoorkomende cv ‘fouten’ wil je voortaan achterwege laten

Skip deze drie dingen.

Lees ook

Trends komen en gaan, ook op het gebied wat cv's betreft. Niet alleen zijn de verwachtingen van recruiters vaak hoger, ze hebben ook minder tijd om alle sollicitanten goed te screenen. Hoewel je curriculum vitae een beeld schetst van je achtergrond en vaardigheden, zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt toevoegen. Welke dit zijn? We zochten het voor je uit.

No go

Je bent op zoek naar een baan en komt in contact met een recruiter. En nu? Allereerst willen ze een beetje weten wie je bent als persoon, hiervoor voldoet je cv al vaak. Maar wist je dat er een paar grote afknappers zijn volgens wervende werknemers? Zo is een schreeuwerig cv een echte no go. Deze onderstaande drie dingen wil je voortaan dan ook achterwege laten. Komen ze:


1. Lange opsommingstekens

Heb jij veel bullet points op je cv staan? Hoewel dit de beste manier is om je ervaringen netjes op te sommen, kun je het beter niet te lang maken. Houd het dan ook bij maximaal twee regels. Je wilt alleen een paar belangrijke punten en prestaties noemen die je sterkste vaardigheden weerspiegelen.

2. Te veel verschillende lettertypes

Laat liever te grote lettertypes en te veel vetgedrukte, cursieve of onderstreepte tekst achterwege. Want: less is more. Vaak is het ook overweldigend en onnodig, tenzij je natuurlijk solliciteert voor een functie waar visuele creativiteit vereist is (denk aan een grafisch vormgever). Is dit niet vereist? Houd de stijl en opmaak dan zo eenvoudig mogelijk, en gebruik goed uitziende lettertypes.

3. Een cv van meerdere pagina’s

Nou hoef je je niet direct zorgen te maken als je cv langer is dan één pagina, maar houd het bij maximaal drie bladzijdes. Als je veel vorige (bij)banen hebt gehad, verwijder dan de jobs die niets te maken hebben met de functie waarvoor je solliciteert. Weet welke vaardigheden het meest relevant zijn voor de functie. Succes!

Bron: CNBC | Beeld: Polina Tankilevitch

Laatste nieuws

Zie ook