Gevoelige huid? Met deze tips kun je je alsnog elke dag scheren

Zo doe je dat zonder je huid te veel te irriteren.

elke dag scheren gevoelige huid

Of jij je lichaamshaar wel of niet scheert is een persoonlijke keuze. Wil jij in de zomer het liefst elke dag je benen, oksels en schaamstreek scheren, maar heb je een gevoelige huid? Dan kun je de volgende dingen doen om irritatie te voorkomen.

Irritatie voorkomen

Een droge huid, scheerbultjes en ingegroeide haren liggen al snel op de loer als je je huid niet op de juiste manier scheert. Zeker als je ook nog eens een sensitive skin hebt. Als dat voor jou geldt, scheer jij je huid wellicht het liefst niet elke dag. Toch is het volgens dermatoloog Anthony Rossi mogelijk als je daarbij het volgende stappenplan aanhoudt:

Douche eerst

It almost goes without saying, maar sla het douchen echt niet over als je je gaat scheren. Nu weten we dat de meesten dit al doen, maar in a hurry gooien we het scheren ook weleens over een andere boeg. Een douche daarentegen maakt de huid zacht, waardoor een scheermes soepeler over de huid glijdt en je de haren makkelijker verwijdert. Hoe minder druk je op je huid zet tijdens het scheren, hoe kleiner de kans op scheerbultjes.

Gebruik een nieuw scheermes

Rossi raadt aan om je scheermes zeer regelmatig te vervangen. Dat een eerder gebruikt scheermesje nog niet bot is, betekent niet dat-ie nog net zo scherp is als een nieuwe variant. De kans ligt bovendien volgens de dermatoloog op de loer dat het mesje niet meer mooi recht is. Gevolg: op het ene punt zet je meer druk dan op het andere punt.

Gebruik scheerschuim zonder alcohol

Het scheerschuimaanbod is tegenwoordig enorm groot, maar het betekent niet dat elke scheerschuim even goed is. Zo bevat een deel alcohol en dit droogt de huid uit en kan voor irritatie zorgen. Wil je het beste scheerschuim kiezen? Gebruik dan een scheerschuim met vitamine E, dit ingrediënt heeft een vochtinbrengende werking.

Scheer in de juiste richting

Irritatie kun je het beste tegengaan door niet tegen de haarrichting in te gaan. Dit helpt ook om ingegroeide haren te voorkomen. Als je tegen de richting ingaat, scheer je de haar in een te scherpe hoek af. Hierdoor prikt de haar makkelijker in de huid en kan een ingegroeide haar ontstaan.

Bron: Byrdie, Dollar Shave Club | Beeld: iStock

Beauty
  • Byrdie, Dollar Shave Club
  • iStock