Deze dominante kleur belooft deze zomer dé haartrend te worden 

Grote kans dat jouw lokken deze kleur nog niet eerder hadden.

Lees ook

Zelfs als je haarstijl jouw signature look is, komt er een tijd waarin je de behoefte voelt om je lokken te knippen of te verven. Voel jij wel wat voor een drastische make-over? Lees dan snel over de haartrend du moment: waterblauw.

Statement kleur

De haartrend die naar verluidt de zomer gaat domineren is nogal een bold color, maar volgens haarspecialist Josh Wood is dat precies waar we momenteel naar snakken. “Er blijkt een ware behoefte te zijn aan zelfexpressie en blauw is een echte statement kleur, aangezien blauw pigment van nature niet door het haar wordt aangemaakt”, legt hij uit aan Stylist.

We’re talking real blue here. Wood doelt met blauw op watercolor blue. Een behoorlijk opvallende kleur, die jouw uiterlijk een geheel andere uitstraling kan geven. “Het ziet er verrassend uit, en in sommige gevallen zelfs een beetje punk”, erkent de haarspecialist.

Pastelblauw

Als een harde kleur blauw jou toch wat te ver gaat, maar je deze trend toch best leuk vindt, kun je volgens Wood ook gaan voor een zachte pastelblauw. Je zou daarmee in ieder geval niet de enige zijn. Pastelblauw haar is nu al een weekje trending op Google.

Bovendien kun je met de haartrend ook veel variëren. Van zeer dunne highlights tot lichtblauwe balayages en van pastelblauwe bobs tot hidden peek a boo’s. Overweeg je de haarstijl? Actrices Florence Pugh en Hilary Duff ging je in ieder geval al voor. Bekijk hieronder haar look en nog meer inspiratie.

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook