Oei: veel werknemers kijken stiekem Netflix onder werktijd

Heb jij dit weleens gedaan?

Netflix kijken werk

Als je eenmaal helemaal in een serie zit, wil je de afleveringen het liefst asap bekijken. Niks mis mee! Maar voor sommige mensen blijkt het zo moeilijk te zijn om zich op iets anders te concentreren, waardoor ze die ene film of serie zelfs stiekem onder werktijd aanzetten. Zeg eens eerlijk, heb jij dit weleens gedaan?

Guilty

Uit een onderzoek van Toluna, in opdracht van de streamingdienst, blijkt dat een vijfde van de Netflix-gebruikers inmiddels heeft toegegeven dat ze zelfs op het werk naar programma's van Netflix kijken. Ook gaf 46 procent van de respondenten aan dat ze graag openbaar gebruikmaken van de streamingdienst. Daarnaast bevestigde 26 procent dit in de trein te doen, tegenover 16 procent van de busreizigers.

Beschamend

Wel gaf 11 procent van de respondenten aan, dat ze een film of serie in het openbaar hebben uitgezet. Waarom vraag je je af? Omdat zij zich schaamde voor bepaalde scènes die werden afgespeeld op hun beeldscherm. Vooral scènes met drugsgebruik werd het meest ongepast geacht. Hierdoor moet je toch een soort drempel over om die ene film of serie onderweg of op je werk te bekijken. And let's be honest: sommige dingen zijn gewoon not safe for work.

Carriere
  • Metro UK
  • iStock