Winnen: 6×2 bioscoopkaartjes voor Promising Young Woman

De film werd genomineerd voor vijf Academy Awards. 

Lees ook

Op 5 juni was het zover en mochten de bioscopen hun deuren weer openen voor bezoekers. Maar goed ook, want we hebben heel wat pareltjes in te halen. Een zo’n film die je echt gezien moet hebben is Promising Young Woman. Wij mogen 6×2 vrijkaarten weggeven!

Het verhaal

In Promising Young Woman volgen we het verhaal van Cassie, gespeeld door actrice Carey Mulligan. Als student geneeskunde leek ze een glansrijke carrière als arts tegemoet te gaan, maar een ingrijpend incident gooide haar leven om. Sindsdien werkt ze overdag in een koffietentje en gaat ze ’s nachts naar nachtclubs. Dat laatste doet ze niet zonder plan. Ze laat zich mee naar huis nemen door mannen die denken dat ze dronken is. De intenties van alle 'goede' mannen die Cassie tegenkomt zijn niet zo nobel en dat wil ze aan de kaak stellen.

Cassie krijgt in Promising Young Woman te maken met grensoverschrijdend gedrag van mannen. Hoewel de film fictie is, is het wel wat in de realiteit veel te vaak gebeurt. Uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Prime Video blijkt dat 93 procent van de Nederlands jonge vrouwen weleens te maken kreeg met ongewenste intimiteit. 54 procent van de vrouwen gaf tijdens het onderzoek aan dat ze duidelijk nee zeiden wanneer dit gebeurde. Slechts 22 procent van de daders luisterde hier meteen naar.

Bovenstaande cijfers illustreren dat er nog veel moet veranderen op het gebied van intimidatie. Daarmee is de film Promising Young Woman van regisseur Emerald Fennell een must watch. Heb je de film nog niet gezien? Goed nieuws. Wij mogen 6×2 vrijkaarten weggeven om de film op het witte doek te bewonderen.

Winnen

Wil je kans maken op de vrijkaarten? Vul dan hieronder het winformulier in en vertel ons met wie je de film wilt zien. Meedoen kan tot en met 13 juli. En als je het nog niet hebt gedaan, vergeet je onze Facebookpagina én Instagram niet te liken?

De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Marie Claire niet binnen 48 uur na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnares, dan vervalt de prijs.

Bron: Prime | Beeld: Promising Young Woman | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook