Luchtzuiverende kamerplanten die goed voor je zijn

Leven en werken in een groene omgeving draagt bij aan een betere concentratie.

kamerplanten

Kamerplanten, niet alleen zijn ze een lust voor het oog, ze doen een mens goed. Leven en werken in een groene omgeving draagt bij aan een betere concentratie, verhoogt je creativiteit en verlaagt je stress. Maar sommige kamerplanten doen nog wat meer. Want hoewel alle planten voor wat extra zuurstof zorgen, zuivert niet elke kamerplant ook de lucht. Er zijn er maar een aantal planten waarvan bewezen is dat ze kunnen bijdragen aan zuivering van de lucht in je huis of op je werkplek. Redenen genoeg om jouw leef-en werkomgeving om te gaan toveren tot een groene oase. In een gezond en groen binnenmilieu presteer je beter, voel je je lekkerder en blijf je gezonder.

Welke luchtzuiverende kamerplanten moet ik kiezen?

Decoratieve luchtzuiveraars voor in je huis

De Chamaedorea of 'Mexicaanse dwergpalm' is niet alleen een sierlijke plant met de geveerde bladeren maar ook een zeer sterke. Oorspronkelijk komt deze plant uit Guatemala en Mexico. Het is een makkelijk te verzorgen plant die de lucht binnenshuis zowel zuivert als bevochtigt. Wanneer deze - niet giftige- plant in huis wordt gehouden wordt hij niet veel hoger dan 50 cm.

De Goudpalm of Areca genoemd, is een zeer decoratieve kamerplant met veerachtige groene bladeren. Haar naam dankt ze aan de goudachtige kleur van de stengels. Deze plant is vooral goed in het verwijderen van de schadelijke stoffen uit de luchten verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de kamer. De plant is afkomstig uit Afrika en houdt van veel indirect licht en water. Eventueel aanwezige huisdieren zijn geen probleem want deze palm is diervriendelijk!

Luchtzuiverende planten in je slaapkamer

Kamerplanten in je slaapkamer? Er werd toch altijd gezegd dat kamerplanten in je slaapkamer niet goed zijn? Dat is inmiddels achterhaald. De Vrouwentong is een prima keuze als luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer. Deze plant zet 's nachts CO2 om in zuurstof en breekt schadelijke stoffen af. Van oorsprong is deze kamerplant afkomstig uit de Afrikaanse woestijnen is dus gewend aan weinig water. Deze plant kan prima tegen droge lucht en zonlicht. Deze plant is licht giftig. Kijk dus uit met wanneer er huisdieren aanwezig zijn.

Decoratieve luchtzuiveraars op de werkplek

De krulvaren is niet alleen een luchtzuiverende plant maar ook een goede luchtbevochtiger. Deze decoratieve plant met felgroen gekleurde bladeren is makkelijk om te verzorgen en past daardoor uitstekend in zowel je huis als op de werkplek. De krulvaren kan zowel op een lichte plek als op een schaduwrijke plek staan. Het is dan ook een goede keus voor het oplichten van donkere plekken. Graag wel wekelijks een flinke portie water.

De klimop is niet alleen een ster in het verwijderen van formaldehyde maar ook de in oplosmiddelen aanwezige stoffen, zoals benzeen en trichloorethyleen, filtert deze plant uit de lucht. Onderzoek toont aan dat deze plant schimmels uit de lucht kan verwijderen. Wanneer je last van allergieën hebt dan zou deze plant je makkelijker laten ademen. Deze efficiënte plant is ook nog eens heel makkelijk om te verzorgen! Pas wel op met de aanwezigheid huisdieren want de bladeren zijn giftig.

De graslelie is een van de gemakkelijkst in leven te houden kamerplanten. Deze populaire luchtzuiverende plant vind je dan ook op veel werkplekken. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika. De graslelie staat graag op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht.

Lifestyle
  • Prudence Earl