Deze luchtige schoentrend uit de zero’s maakt een comeback 

Je go-to schoen voor deze zomer.

plateau sandalen

De halter neckline, tube- en bandana-tops, low-rise broeken, ze maakten deze zomer allemaal een comeback. Dus zijn we überhaupt verrast dat nóg een trend daterend uit dat tijdperk z’n weg terugvindt naar ons modehart? Not so much. Aan de platform sandaal en flip-flop de eer om ons hart weer te veroveren.

Plateau

Het was een beetje de vergeten trend: plateau schoeisel for summer. De slippers en sandalen met extra dikke zool waren in de zero’s een geliefd item.

De flip-flop wint langzamerhand weer terrein in de modewereld. De chunky slipper maakte bijvoorbeeld enkele maanden geleden al z'n re-entry into society. Niet zo gek dat ook een andere variant weer hot and happening is. De flip-flop met een dikke zool mag weer gezien worden, evenals de sandaal met dikke zool. In tegenstelling tot de stiletto voorziet het plateau je op een comfortabele manier van wat extra centimeters en het is een ware eyecatcher. Win-win, dus!

Inspiratie

Het item is nog druk bezig met z’n revival, maar keus is er in ieder geval genoeg. Van classy black tot neon kleuren. En ook in plateauhoogte is het een en ander mogelijk. Zo kun je gaan voor ultra dik, maar een zool van twee centimeter is ook in trek. Een aantal early adapters heeft de trend in ieder geval weer volop omarmd.

Fashion
  • The Zoe Report
  • BrunoPress, Instagram