Dit schijnt de beste manier te zijn om je lichaam te wassen

Want bestaat er eigenlijk een volgorde?

lichaam wassen

De douche is voor velen een plek om te ontspannen en na te denken. En terwijl je je inzeept, vraag je je misschien af hoe je je lichaam het beste kunt wassen. Want: gebruik je wel de juiste zeep en was je je lichaam wel in de juiste volgorde? Is er überhaupt een 'juiste' volgorde? We zochten het voor je uit!

Wassen

Spoiler: er bestaat geen gids of studie die aantoont hoe je je lichaam hoort te wassen. Maar er bestaan wel algemene adviezen die door experts zijn opgesteld. Maar eerst de vraag: waarom wassen we ons lichaam eigenlijk?

"Wassen verwijdert niet alleen vuil en allergenen die zich op je huid hebben opgehoopt, maar verwijdert ook een deel van de natuurlijke oliën, bacteriën, virussen, schimmels en dode huidcellen van je lichaam", legt dermatoloog aan de Yale Universiteit Sara Perkins uit aan SELF. Daarnaast helpt het reinigen van je huid ook om (nare) geurtjes - die veroorzaakt worden door zweet, bacteriën en natuurlijke lichaamsoliën - te elimineren. Aha!

Gids

Hoewel we al eerder aangaven dat er geen regels zijn als het aankomt op het wassen van je lichaam, zijn er wel een paar tips die je kunnen helpen bij de verzorging van je huid. Komen ze:

1. Kies de juiste reiniger
Volgens de dermatoloog zou je kunnen overwegen om een reinigingsproduct te gebruiken die geschikt is voor jouw specifieke huidtype. Zo zouden mensen met een droge of gevoelige huid over het algemeen beter voor een milde zeep zonder geurstoffen of alcohol kunnen kiezen. "Het is nuttig om de aanwijzingen op de verpakking te lezen, omdat sommige producten na het schuimen een tijdje op de huid moeten zitten om effectief te zijn", aldus Dr. Perkins.

2. Water en zeep doen de truc
Als je geen specifieke huidproblemen hebt, dan heb je eigenlijk alleen water en je favoriete zeep of body wash nodig."Water is uitstekend voor het wegspoelen van zweet, stof en vuil die we elke dag om ons heen oppikken. Terwijl zeep echt goed is om oliën uit de huid te trekken", aldus assistent professor in de dermatologie Teri Greiling.

3. Volgorde
Op zoek naar een specifieke volgorde waarin je je lichaamsdelen wast? We hate to break it to you, maar er is momenteel weinig tot geen onderzoek dat aantoont dat het wassen in een bepaalde volgorde de bacteriën, virussen of schimmels van het ene lichaamsdeel naar het andere kan verspreiden. Waardoor het dus niet uitmaakt in welke volgorde je je lichaam wast.

Beauty
  • SELF
  • Armin Rimoldi