Ai: deze eyeliner-fout wil je voortaan niet meer maken 

Hoewel eyeliner een pretty straightforward product is, kan deze ene fout je ogen beschadigen.

eyeliner fout

De kunst van het aanbrengen van eyeliner kost soms jaren om onder de knie te krijgen, maar de winged look is worth the struggle. Een ding dat het echter niet waard is, zijn droge ogen. Toch is dat wel wat er kan gebeuren als je deze eyeliner-fout begaat.

De waterlijn

Wanneer het op make-up aankomt gebruiken we verscheidene tools rondom onze ogen. Voorzichtigheid is daarbij wel van belang, want bij verkeerd gebruik kan het leiden tot geïrriteerde of droge ogen. Je ogen vinden het bijvoorbeeld niet fijn als je beautyproduct in je ogen terecht komt, maar dat gebeurt niet dagelijks en is slechts een foutje. Daarnaast vinden je ogen het ook niet fijn als je eyeliner of oogpotlood op je waterlijn aanbrengt.

Oogpotlood of een bepaalde eyeliner op je waterlijn aanbrengen is een simpele manier om je ogen te accentueren. Het is voor veel vrouwen dan ook dagelijkse kost. Prachtig! Maar over de keerzijde daarvan (want die blijkt er dus te zijn), weten we vrij weinig.

Olieklieren in het oog

Oogarts Brittani Carver laat op TikTok zien dat het schadelijk kan zijn voor de olieklieren in je oog als je regelmatig oogpotlood aanbrengt op je waterlijn. “De waterlijn is eigenlijk de plek waar olie wordt afgescheiden van het oog”, legt ze uit. “Als de klieren worden geblokkeerd of afgedekt, zullen die afnemen in grootte en gewicht en uitsterven. Dit kan leiden tot extreem droge ogen.” Het aanbrengen van oogpotlood kan helaas de klieren in de waterlijn blokkeren.

Nu hoef je oogpotlood niet meteen in z’n geheel af te zweren, al is het wel goed om dat te overwegen als je sowieso al met droge ogen kampt. Zorg er daarnaast voor dat je niet te vaak oogpotlood draagt en zorg ervoor dat je altijd al je oogmake-up verwijdert voordat je gaat slapen.

@bettervision

Why should not put eyeliner on the waterline. ##makeup ##makeuphacks ##eyedoctor ##eyeheath ##eyeliner ##beauty #

♬ Send Me on My Way - Vibe Street
Beauty
  • Mind Body Green
  • Chalo Garcia
  • TikTok