Sterke en gezonde nagels? Neem dan deze antioxidant op in je nail care routine

Gezondere nagels in een handomdraai.

sterke nagels

Sommige mensen zijn gezegend met prachtige, sterke nagels - en doen daar maar weinig voor. Daarnaast zijn er ook nog de mensen wiens nagels snel breken. Val je in de laatste categorie? Then listen up, want deze ene antioxidant kan veel goeds doen voor je nagels.

Vitamine E

Breken je nagels snel af, hebben ze witte puntjes of zelfs verkleuringen? Dan is de kans groot dat je nagels niet volgende gehydrateerd zijn. Dit kan verscheidene oorzaken hebben. Bijvoorbeeld als je vaak nagellak draagt, of wanneer je niet genoeg voedingstoffen als omega 3-vetten, zink, vitamine D of E binnenkrijgt. Je nagels kunnen dan sneller afbreken. Het is daarom belangrijk om je nagels regelmatig te laten luchten en om er een gezond dieet op na te houden. Voedingsmiddelen die goed voor je nagels zijn, zijn onder andere eieren, vis, groene bladgroenten, noten en zaden.

Zijn je nagels alsnog slap, terwijl je regelmatig geen nagellak draagt en gezond eet? Dan zou vitamine E maar zo de oplossing kunnen zijn. Mary Lennon, founder van nagellakmerk Côte raadt aan om een ultra-hydraterende vochtinbrengende crème of olie te gebruiken die rijk is aan vitamine E of tocoferol. “Het zal je nagelplaat gezonder maken”, aldus Lennon tegenover The Zoe Report.

Vitamine E-olie

De antioxidant vitamine E beschermt je nagels tegen vrije radicalen. Ook kan het de nagel helpen om virussen en bacteriën te weren én het hydrateert de nagelplaat en de huid daaromheen, zoals de nagelriemen. Er zijn verschillende manieren om vitamine E binnen te krijgen, maar volgens experts kun je het beste een olie in je nagelroutine opnemen voor het beste resultaat voor je nagels. Die oliën kun je vaak opbrengen zoals je dat ook zou doen met een nagellak.

Voor vrijwel iedereen is de vitamine E-olie geschikt en je kunt het tot wel twee keer per dag aanbrengen, het ligt er maar net aan wat voor jou haalbaar is en hoe droog jouw nagels zijn. Het is vrij makkelijk om te gebruiken en tegenwoordig zijn verscheidene nagel repair producten verrijkt met de olie. Wel is er een catch. Je moet volgens Lennon je nagels eerst goed reinigen voor het beste resultaat. “Gebruik hiervoor een aceton-vrije remover voordat je de vitamine E olie aanbrengt. Gebruik niet de gebruikelijke removers met aceton, want dit middel is erg agressief.” Bovendien kan de aceton je nagels juist verder uitdrogen.

Beauty
  • The Zoe Report
  • Andre Furtado