Yikes! Elk hotel kan bed bugs hebben en zo check je het 

Ook de chicste hotels kunnen bedwantsen hebben.

bed bugs

Er zijn verscheidene dingen die wij checken als we onze geboekte hotelkamer voor het eerst inlopen. Hoe zacht het bed is, de geur van de complementaire zeepjes en shampootjes en zelfs welke tv-kanalen je er kunt ontvangen. Een van de belangrijkste dingen vergeten we echter te controleren: of het bed wel vrij is van bedwantsen.

Soorten hotels

Hoe duur en chic de hotelkamer ook is, bed bugs kunnen overal voorkomen. “Wel is het zo dat bedwantsen meer voorkomen in de lager-sociaal-economische hotels om verscheidene redenen”, vertelt Jeff White, chef bij de fabrikant van ongediertebestrijding SenSci, aan HuffPost.

Bedwantsen kunnen erg kleine bijtwondjes veroorzaken. Die zien er vaak uit als kleine rode vlekjes en kleine bultjes. De bultjes kunnen dagenlang voor jeuk zorgen en gaan na een paar weken vanzelf weg. Het laat gelukkig geen littekens achter. Wel kun je bed bugs makkelijk mee naar huis nemen en dan is het lastig om er weer vanaf te komen. Check een hotel of Airbnb-bed daarom altijd op de volgende bed bug tekenen.

Inspecteer het bed

Het is goed om te weten waar je op moet letten als je een hotelbed controleert. Volgens entomoloog Brittany Campbelle moet je zoeken naar levende bedwantsen, fecale vlekken, huidschilfers en eitjes. “Doe dit meteen. Als je dit zo vroeg mogelijk doet, kun je voorkomen dat ze zich aan jouw eigen bagage hechten.”

Je kunt het beste het hele matras checken, of in ieder geval de gebieden waarvoor je het matras niet hoeft te verplaatsen. Vergeet ook zeker niet de randen van het matras of de boxspring te controleren. Je kunt daarnaast ook de matrasnaden, kussens en lakens controleren op opvallende vlekken.

Controleer de rest van de kamer

We denken vaak alleen aan het bed als we de term bed bugs horen vallen, maar ze kunnen zich ook verschuilen in andere objecten in de kamer, zoals bijvoorbeeld de bank. “Als er banken of stoelen in de kamer aanwezig zijn, is het belangrijk om aan de onderkant, tussen de kussens en langs de naden te kijken”, adviseert Matt Kelley, voorzitter van Prodigy Pest Solutions.

Andere dingen die je kunt doen

Ook als je kamer safe lijkt, is het belangrijk dat je voorzichtig blijft doen. Bed bugs zijn niet altijd even makkelijk te spotten en ze kunnen makkelijk meeliften. Je kunt overwegen om je koffer dusdanig te beschermen door het in een vuilniszak of in een protective cover te plaatsen tijdens je verblijf. Ook doe je er volgens de experts goed aan om thuis je spullen goed te reinigen.

Misschien ook voor jou:
Dit zijn de vijf smerigste plekken in een hotelkamer
Lifestyle
  • HuffPost, RIVM
  • Roberto Nickson