Met deze tips blijven je lokken mooi tijdens de zomerperiode

Een goede verzorging is een must.

Of je nou een tripje geboekt hebt naar de Italiaanse meren, de Griekse eilanden of gewoon lekker in Nederland blijft, een goede haarverzorging in het zomerseizoen is een must. Door de zon kunnen je lokken namelijk aangetast worden. Het resultaat? Haar dat als stro aanvoelt. Hoe je je coupe het beste verzorgt? We zetten een aantal tips op een rij.

1. Bij het begin beginnen

Je hoofdhuid verbranden in de zon is ontzettend onprettig. En onhandig! Want je kunt het minder goed behandelen dan de rest van je huid en daardoor gaat het vrijwel altijd vervellen. Niet zo charmant, natuurlijk. Desondanks is zonnebrandcrème op je hoofdhuid (en in je haar!) smeren geen goede oplossing. Gelukkig zijn er wel andere dingen die je kunt doen. Mix een eetlepel zonnebrandcrème met een halve cup water en giet het mengels in een flesje met spraydop. Spray vervolgens de delen van je hoofdhuid die aan de zon worden blootgesteld, zoals je scheiding, in met je mengsel en je bent klaar voor de dag!

2. Bespaar niet op haarproducten

Natuurlijk is het zeker niet altijd zo dat duurder beter is. Toch is het in het geval van je haar beter om te kijken naar ingrediënten en niet zozeer naar de prijs. Vraag aan een professional welke ingrediënten belangrijk zijn voor jou haar en pas je producten en routine hierop aan. Houd er rekening mee dat je haar in de zomer andere behoeften kan hebben dan in de winter, wanneer het minder wordt blootgesteld aan schadelijke straling.

3. Houd hoofd en nek koel

Wanneer je lang haar hebt, zijn warme dagen net iets vervelender. Van die plakkende lokken in je nek zijn behoorlijk vervelend en daarnaast krijg je het extra warm door die bedekte nek. Kies op een warme dag daarom voor een haarlook die je nek vrijhoudt. Een lage knot, leuke paardenstaart of vlecht is snel gemaakt en maakt een groot verschil.

4. Maak je haar chloor-proef

Als je veel in een zwembad óf de zee zwemt wil je niet constant bezig zijn met het drooghouden van je haar. De handigste tip om ervoor te zorgen dat je haar niet te veel beschadigt door zwembad- of zeewater is om het voor het zwemmen alvast nat te maken met kraanwater. Op deze manier zal je haar niet zoveel chloor of zout absorberen.

5. Kies je snacks strategisch

Zoals met zoveel dingen is het eigenlijk gewoon het belangrijkst dat je het probleem aanpakt in plaats van de oorzaak. Voor gezond haar in de zomer is het drinken van extra veel water het allerbelangrijkst. Ook snacks die rijk zijn aan vitamine C, zoals noten, aardbeien, meloen en druiven helpen geven je haar die extra boost in de zomer.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws