Good to know: met deze hack kom je erachter welke huidtype je hebt

Dit trucje had je eerder willen weten!

huidtype

Wist je dat het belangrijk is om erachter te komen welke huidtype je hebt? Een oily skin heeft namelijk hele andere producten nodig dan bijvoorbeeld een droge huid. Enne, iedereen heeft een andere huidtype. Benieuwd welke jij hebt? Doe hieronder de test om erachter te komen, zodat je voortaan altijd de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt.

Test

Volgens dermatoloog Joshua Zeichner heb je de volgende dingen nodig om achter jouw huidtype te komen: een wasbak, een schuimende cleanser en drie uur aan vrije tijd (geen zorgen, je kunt ondertussen doen wat je wilt!). Als eerst was je jouw gezicht grondig met de cleanser. De cleanser verwijdert alle olie van je gezicht. Wacht daarna drie uur. Dit is voldoende tijd voor jouw huid om opnieuw olie aan te maken. Kijk na de drie uur in de spiegel. Wat zie je?

Hoe ziet jouw huid eruit?

Glimt je hele gezicht na deze drie uur? Dan heb jij als huidtype een vettige huid. Is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) alleen vettig, maar zijn je wangen droog? Dan heb je een gecombineerde huid. En zie je helemaal niets glimmen? Dan heb je een droge huid. Wanneer je rode irritaties ziet of een prikkende huid hebt, dan heb je een gevoelige huid. Aha!

Waardevolle informatie

Nu je weet wat jouw huidtype is, kun je hier voortaan rekening mee houden bij jouw gezichtsroutine. Speciale producten die voor jouw huidtype is gemaakt, gaat je helpen een stralende huid te krijgen. Het is daarom verstandig om deze test te proberen. Je zult merken dat je hier op lang termijn veel van gaat merken!

Beauty
  • Tips en Weetjes
  • Anna Shvets