Waarom het belangrijk is om je haarelastiekjes te wassen 

Ja, blijkbaar verdienen ook je haarelastiekjes regelmatig een schoonmaakbeurt.

haarelastiekjes wassen

Beddengoed, kleding en make-upborstels. Er zijn veel dingen die we met regelmaat wassen, maar niet alles krijgt nog een welverdiende schoonmaakbeurt. Want zeg eens eerlijk, dat elastiekje in je haar. Wanneer heb jij die voor het laatst schoongemaakt?

Waarom wassen?

Als jij je haarelastiekjes niet regelmatig schoonmaakt zou het kunnen dat die van jou snel afbreken. Join the club. Daarentegen heb je ook de elastiekjes die bijna een heel leven meegaan – mist je ze niet kwijtraakt. De scrunchie breekt niet zomaar en ook andere elastiekjes van betere kwaliteit gaan wel even mee. Tijd om die te reinigen! En echt, het duurt niet lang.

Zeker in de zomer zouden we onze haarelastiekjes vaker moeten wassen. Niet alleen zweten we dan meer, maar met de warmere temperaturen hechten bacteriën, olie en andere haarverzorgingsproducten zich sneller aan de hair ties. Het resultaat? Vettige elastiekjes. Dit geldt zeker voor scrunchies. Aan de dunnere elastiekjes hechten ze zich wat minder, maar ook die moeten regelmatig gewassen worden als je ze niet regelmatig verwisselt.

Een vet haarelastiekje heeft niet meteen gevolgen voor je haar of je huid. Wél kunnen vieze haarelastiekjes afgeven op je kussen als je ermee slaapt. Dit vuil kan de huid weer bereiken en deze viezigheid kan weer voor extra breakouts zorgen. Nu is die kans niet heel groot, maar een elastiekje wassen is slechts een fluitje van een cent.

Zo pak je het aan:

Elastiekjes reinigen is gelukkig een makkelijk taakje. Je kunt hiervoor dezelfde aanpak toewassen als andere items die je met de hand wast. Vul je wasbak met warm water en een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Een paar druppels is al genoeg. Laat de elastiekjes zo’n 10 tot 30 minuten in het water weken. Knijp daarna al het vocht uit de elastiekjes door het in een handdoek te rollen. Laat ze daarna drogen. That’s it!

Zijden scrunchies

Heb je een zijden scrunchie? Dan kun je er beter een andere wastechniek op na houden. Deze elastiekjes vergen door hun delicate karakter extra zorg. Bovendien kan je een wasbeurt iets langer uitstellen, omdat het een ademende stof is. Desalniettemin kunnen ook deze ties vlekkerig worden.

Vul de gootsteen met koud water en doe hier een paar druppels ongeparfumeerde vloeibare zeep in. Laat het elastiekje daarna 15 tot 30 minuten weken. Spoel daarna je scrunchie een paar keer uit met koud water. Druk de haaraccessoires daarna tegen je gootsteen aan om er wat water uit te knijpen. Wring het elastiekje niet uit! Dit kan de delicate stof verpesten. Laat het elastiekje daarna drogen op een handdoek.

Beauty
  • Well + Good, Mind Body Green
  • BrunoPress