Met deze tips wordt waxen minder pijnlijk 

En ook wat je kunt doen voor het beste resultaat. 

Lees ook

Of je je benen, oksels of intieme zone onthaart is een persoonlijke keuze. Als je er dan voor kiest om je lichaamshaar niet te laten staan, dan wil je dat het zo lang mogelijk wegblijft. Met waxen kan het, maar hoe zorg je ervoor dat het niet te pijnlijk is?

Drink van tevoren geen alcohol en cafeïne

Misschien ben je wel erg gehecht aan je kopje koffie in de ochtend, maar dit kun je beter achterwege laten als je voor diezelfde dag een harsafspraak hebt gepland. Cafeïne maakt de huid namelijk gevoeliger, waardoor je juist meer pijn kunt ervaren. En dat glaasje wijn in de namiddag, voordat je je afspraak hebt? Ook geen goed plan. “Het lijkt misschien een goed idee om een drankje te nemen tegen de zenuwen, maar alcohol verdunt het bloed”, vertelt Gina Petak, Learning Program Manager aan het European Wax Center aan PureWow. “Dit kan zorgen voor een pijnlijkere ervaring.”

Neem een paracetamol

Ligt je pijngrens niet zo hoog of ben je simpelweg erg nerveus voor de afspraak? Dan adviseert Petak je om een uur voor de afspraak een paracetamol te nemen, om eventuele pijn tijdens de afspraak te verzachten.

Ademhaling

Wat doen we als we ons schrap zetten voor impact? Juist, we houden dan onze adem in. Petak tipt om dit juist niet te doen en om normaal te blijven ademen om goed met de eventueel pijn om te gaan.

Draag losse kleding

Ook na de afspraak kan het gebied dat je onder handen liet nemen nog wat gevoelig zijn, zeker als je je oksels of bikinilijn liet ontharen. Petak raadt aan om losse, luchtige kleding met natuurlijke vezels zoals katoen te dragen. “Dit bevordert de luchtstroom, waardoor je kleding niet aan de huid blijft plakken en gaat irriteren.

Beste resultaat

Als je dan een toch wel gevoelige behandeling ondergaat, wil je ook zo lang mogelijk resultaat zien. Zorg er daarom voor dat je haren lang genoeg zijn op het moment dat je afspraak plaatsvindt. Is het voor jou de eerste waxafspraak? Scheer het gebied dan twee weken niet.

Gebruik voor je afspraak ook een milde scrub voor het gebied dat behandeld gaat worden. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen haren vast komen te zitten onder je huid en je later met ingegroeide haren zit. And always remember to keep breathing.

Bron: PureWow | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook