Cédrine Scheidig over winnen Dior Visual Arts Young Talents Award: ‘Het is een zegen’ 

Met deze foto's sleepte ze haar zegen in de wacht.

Lees ook

De Dior Photography and Visial Arts Young Talents Award winnen. Dat is nogal een eer. Dit jaar ging die zegen naar Cédrine Scheidig. Dit zijn de foto’s waarmee ze de titel in de wacht sleepte.

Nieuwe scene

We zeiden het net al, maar een award als deze in de wacht slepen is niet niets. Een enorm groot publiek gaat de foto’s van Scheidig zien, iets wat voor haar een first is. “Dit is de eerste keer dat dit voor mij gebeurt en het is erg onverwachts”, vertelt ze over het winnen van de award. “Ik ben blij, want ik behoor tot een nieuwe scene die in ontwikkeling is en voortdurend nieuwe voorstellingen creëert.”

“De meeste beelden die ons bereiken, zijn beelden die ons worden opgedrongen. Met mijn werk probeer ik de verbeeldingskracht te openen. Om dat te doen, wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn foto's.” Scheidig vervolgt dat dit nodig is om betere erkenning te krijgen voor diverse gevoeligheden.

Werkproces

Scheidig vertelt dat ze ervan houdt om op een fragmentarische manier te werk te gaan. Ze maakt graag foto’s die op zichzelf staan, om ze later te kunnen groeperen. “Elke foto is gecreëerd rondom een gebaar, iets onverwachts. Een erkenning, een zelfontdekking door mijn relatie met de natuur. Ik begin altijd vanuit mijn eigen ervaring, mijn eigen identiteit, en dan zoom ik uit, op zoek naar een invalshoek”, vertelt Scheiding over de foto’s waarmee ze de award in de wacht sleepte.

Benieuwd naar haar foto’s? Hieronder vind je enkelen.

Bron: Marie Claire International, Galia Loupan | Beeld: Cédrine Scheidig

Laatste nieuws

Zie ook