Opgestaan met pluis-haar? Zo krijg je gladde, glanzende lokken

Marie Claire x Dyson: Het drogen en stylen van je haar wordt een feestje met fijne tools. Voor ieder haartype en voor elk hair issue heeft het team van Dyson een oplossing.

Lees ook

Gisteren heb je je haar gewassen, geföhnd en met de Dyson Corrale stijltang steil gemaakt, maar vanochtend werd je wakker en zag je her en der was pluis. Niet meteen een reden om de styler er weer bij te pakken, want met het nieuwe Flyaway-opzetstuk voor de Supersonic haardroger kom je heel makkelijk en snel van ongewenste pluis af.

Kies de juiste warmtestand (koud voor fijn of steil haar, warm voor haar dat van nature krult) en haal de tool van de aanzet tot het uiteinde over het haar. Dankzij de luchtstroom en het design van het opzetstuk worden eigenwijze haartjes tussen de rest 'gedrukt' waardoor ze onzichtbaar worden. Supersnel, makkelijk en effectief.

De technische specs van het Dyson Flyaway-opzetstuk

Na de haardroger en stijltang lanceert Dyson de eerste finishing tool. Een opzetstuk dat je op de Supersonic haardroger klikt, en dat pluizige haartjes gladstrijkt, voor écht glad haar.

De eerste ontwerpen van het nieuwe opzetstuk maakten gebruik van borstelharen, maar die bleken in de weg te zitten. Maar de ontwerpers ontdekten dat ze het haar met de bestaande luchtstromen van de Supersonic de juiste kant op konden sturen: het zogenaamde Coanda-effect. Ineens werden de borstelharen overbodig.

Per toeval werd tijdens het testen een lek in de luchtstroom ontdekt, maar juist daardoor werden pluizige haartjes ineens wél de goeie kant op geduwd, waardoor ze onzichtbaar werden. Het luchtlek bleek de oplossing voor het nieuwe opzetstuk.

Voordeel van alle opzetstukken is dat ze niet te heet worden, waardoor je ze zonder zorgen met je handen kunt verwisselen tijdens het stylen van je haar. Doordat ze gebruik maken van een magnetisch systeem, is het switchen tussen opzetstukken super makkelijk.

3 tips van Dyson-stylist Suzana Bajramovic

1. “Het Flyaway-opzetstuk gebruik je op compleet droog haar! Eerst goed droogföhnen – en eventueel stylen als je dat wilt – en dan pas aan de slag met de Flyaway als finishing tool.”
2. “Begin bovenop het hoofd bij de aanzet van het haar en beweeg in één rustige beweging naar beneden, pluk voor pluk. Herhaal dit zo vaak als nodig.”
3. “Voor fijn en steil haar of haar met een lichte slag doet de Flyaway op de koude stand al wat-ie moet doen. Hoe je ’m op die stand krijgt? Door de cold shot-knop ingedrukt te houden. Voor krullend haar heb je wel wat warmte nodig; de laagste temperatuurstand is dan voldoende.”

Het Dyson Flyaway-opzetstuk is los verkrijgbaar voor € 30, maar inbegrepen bij aanschaf van een nieuwe Dyson Supersonic

Dahlia draagt:
Supper pyjamapakje, & Other Stories sieraden, Claudia Sträter broek, Elisabetta Franchi blouse & riem.

Met dank aan MADE.COM.

Bron: Tekst & productie: Marjolein Vermeij, Videografie: Underscore_ | Video: Fotografie: Martijn Senders, Styling: Pedro Dias, Make-up: Monique Brinkhorst, Resy Raemakers, Haar: Fleur Kreeft, Cléon Vellam & Suzana Bajramovic voor Dyson. Model: Silke Otten via Skins Model Management, Productie: Sanne Kesler

Laatste nieuws

Zie ook